Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Peugeot Expert: silný a robustný

Dve nové úžitkové vozidlá potvrdzujú pozíciu Skupiny PSA ako európskeho  lídra  v predaji v tomto segmente a zvyšujú potenciál  jeho predajov

Carlos Tavares, prezident skupiny PSA odhalil v závode Sevelnord v severnom Francúzsku najnovšie modely v ponuke skupiny PSA : Peugeot Expert  a  Citroen Jumpy (o ktorom sme už informovali na našom webe).  Tieto modely budú hlavným aktérom v rámci vedúceho postavenia skupiny PSA na trhu ľahkých úžitkových vozidiel v Európe, ktorá v roku 2015 dosahovala celkový  podiel 19,5%  a spolu z rozšírením na nové  trhy v iných regiónoch sa posilnil  nielen ich medzinárodný rozmer, ale aj technické a marketingové skúsenosti.

Peugeot Expert - 001       Peugeot Expert - 002

Nový Peugeot Expert začnú predávať v Európe od júna 2016

Nový Peugeot Expert ťaží z výhod modulárnej platformy EMP2: kompaktnosti, znižovania nadváhy, efektívnych motorov a je navrhnutý vo verzii Compact s dĺžkou 4,60m, Standard s dĺžkou 4,95m a Longe s dĺžkou 5,30m so spoločnou výškou 1,90 m. To z nich robí ideálne vozidlá pre použitie v mestských aglomeráciách. Na uľahčenie života zákazníkov boli pridané aj ostatné funkcie ako napríklad hands-free prístup, modulárne usporiadanie kabíny, head-up display a navigácia 3D, ktorá sa dá ovládať aj pomocou hlasových povelov. Okrem toho budú všetky modely vybavené výkonnými motormi, ktoré sú najlepšie vo svojej triede v rámci spotreby paliva ako aj emisií.

Nové modely sú doplnené aj ponukou osobných automobilov – Peugeot TRAVELLER a Citroën SPACETOURER, nedávno predstavené na ženevskom autosalóne, ktoré umožňujú skupine PSA zvýšiť svoj podiel v segmente vozidiel combi-van a business shuttle.

Bezpečnosť nového modelu Expert má najvyššiu úroveň vo svojej kategórii a dosiahol hodnotenie 5 hviezdičiek v testoch Euro NCAP.

Peugeot Expert - 003     Peugeot Expert - 005

Stručná charakteristika

V novom Peugeote Expert sa spájajú kompaktné vonkajšie rozmery s maximálnym využitím zaťaženia v tomto segmente. Na trh prichádza v troch dĺžkach a s dvoma alebo tromi sedadlami vpredu, Peugeot Expert ponúka až 6,6 m3  úžitkovej plochy a nosnosť pre 1400 kg užitočného nákladu s užitočnou dĺžkou 4 m. Štandardné a dlhé verzie 4,95 m a 5,30 m sú určené pre kľúčovú oblasť trhu. Kompaktná verzia dlhá 4,60 m je unikátna v segmente a má nákladný priestor s objemom až 5,1 m3 a nosnosť 1400 kg pri celkovej dĺžke 3,32 m. Jeho malé rozmery má ponúkajú skvelú manévrovateľnosť, preto je mimoriadne obľúbený u odborníkov, ktorá pracujú v mestách. Jeho znížená výška 1.90 m, zriedkavé v tomto segmente, garantuje pre nový Peugeot Expert prístup aj do stiesnených podzemných garáží.

Nový Peugeot Expert poháňajú moderné a účinné motory vybavené aj technológiou Stop & Start. Ponúkajú vynikajúci jazdný komfort a nízke emisie. Najúčinnejšia verzia spotrebuje len 5,1 l/100 km, pričom emisie CO2 sú len 133 g/km.

Široká škála modelov

Potreby a očakávania profesionálnych zákazníkov sú v tomto segmente odlišné podľa ich aktivít a podľa počtu osôb, ktoré vozidlo riadia. Aby im Peugeot Expert vyhovel, ponúka širokú škálu karosérií

Peugeot Expert je dostupný vo verziách:

  • Predĺžená kabína s 5 alebo 6 sedadlami, ktoré sú buď fixné alebo sklápateľné;
  • Kabína s podlahou ako základ pre prestavby;
  • Combi na prepravu osôb; môže byť až 9-miestne.

Furgony

sú dostupné s 3 dĺžkami Compact, Standard a Long a s tromi výbavovými úrovňami Pro, Premium a Premium Pack. Prispôsobené sú najmä potrebám profesionálov, ktorí potrebujú užitočný objem od 4,6 do 6,6  m3 a potrebujú prepraviť 2 alebo 3 osoby.

Verzia Compact, jedinečná v segmente, ponúka služby skutočného furgona s maximálnou užitočnou hmotnosťou 1 400 kg. Táto verzia je prispôsobená pre profesionálov, ktorí sa pohybujú každý deň v mestskom prostredí. Verzie Standard a Long umožňujú naložiť napríklad tri europalety.

Peugeot Expert Verzie
Rozmery Compact Standard Long
Celková dĺžka (m) 4,60 4,95 5,30
Celková výška (m) 1,90 1,90 1,93
Maximálna užitočná dĺžka (m) 3,32 3,67 4,02
Užitočná šírka medzi podbehmi (m) 1,26 1,26 1,26
Maximálny užitočný objem (m3) 5,1 5,8 6,6
Maximálne zaťaženie (kg) 1400 1400 1400

 

Predĺžené  kabíny

Predĺžené kabíny sú dostupné v dĺžkach Standard a Long a umožňujú prevážať  až do 6 osôb, pričom vozidlo je stále v kategórii úžitkového vozidla.

V ponuke sú v dve verziách buď s pevnou priečkou alebo sklopiteľnou, v závislosti od používania a potrieb nákladného objemu. Verzie s pevnou priečkou poskytujú objem od 3,2 m3  do 4 m3 s tromi úrovňami a výbavy a verzie so sklopiteľnou priečkou, ktoré poskytujú objem až do 5,5 m3. Verzia so zväčšenou kabínou s priečkou a sklopiteľnou lavicou umožňuje zvýšiť užitočný objem o 1,5 m3 s tromi osobami na palube.

Combi

Dostupné sú v troch dĺžkach a sú určené na transport osôb. Ponúka viacero konfigurácií sedadiel od 2 do 9 miest s  dostatočným pohodlím pre všetkých cestujúcich. Robustné a funkčné, je určené pre úrady, asociácie a športové kluby.

S deviatimi osobami na palube má batožinový priestor objem až 1300 litrov  (1237 dm3 VDA)  vo výške operadiel. Objem môže byť až  4 900 litrov (4 554 dm3 VDA) vďaka úplne vyberateľným sedadlám v 2. a 3. rade.

Verzia Compact je unikátna v segmente a pri dĺžke 4,60 m pojme tiež od 2 do 9 osôb na palube a objem batožinového priestoru je až 3 600 litrov (3 397 dm3 VDA).

Kabína s podlahou

Kabína s podlahou je dostupná s rázvorom 3,275 m a ponúka veľa možností prestavieb. Napríklad verzie s veľkým objemom ponúkajú maximálny priestor pri menších rozmeroch oproti vyššiemu segmentu, alebo poslúžia po prestavbe ako chladiace vozidlá na prepravu tovaru podliehajúceho skaze.

Peugeot (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov