Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vízia spoločnosti Nissan

Nissan na autosalóne v Ženeve predstavil niekoľko noviniek. Medzi nimi bola aj vízia nových čerpacích staníc, polo-autonómny systém riadenia a nové technológie elektromobilov.

So spoločnosťou Foster+ Partners predstavili vizionársky koncept mobility, ktorým je nový typ čerpacej stanice. Elektromobily v súčasnosti musia stráviť dlhý čas pri nabíjacích stojanoch. To plánuje automobilka zmeniť.

Myšlienka spoločnosti je vo využití vozidla ako čerpacej stanice. Nissan predstavil tiež ukladanie energie v batériách, bezdrôtové nabíjanie alebo bezdrôtové pripojenie. Potreba nového typu čerpacích staníc prichádza s rozvojom elektromobility.

Nissan vízia budúcnosti Nissan vízia budúcnosti

Dnes žije v mestách viac ako polovica populácie (54 %). Do roku 2050 to má byť 7 ľudí z 10. Systém vehicle-to-grid tak umožní vozidlám energiu ukladať alebo vrátiť ju späť do siete. Podľa predpovedí tak bude možné do roku 2050 pokryť celú energetickú spotrebu planéty z obnoviteľných zdrojov.

Ďalšou myšlienkou Nissanu je dosiahnuť nulové emisie a nulový počet dopravných nehôd so smrteľnými zraneniami. Nissan Intelligent Driving bude technológia, ktorá umožní autonómne jazdenie.

Nissan vízia budúcnosti Nissan vízia budúcnosti

Nissan Intelligent Power prinesie viac účinnosti a výkonu elektrickým vozidlám. Poslednou časťou inovácie má byť Nissan Intelligent Integration, ktorá prepojí automobily so spoločnosťou. Prvú z menovaných technológií sme popísali v článku o modeli Qashqai, ktorý príde v roku 2017 s polo-autonómnym jazdným režimom.

Nissan Intelligent Power pomôže zvýšiť dojazd elektromobilov s výkonnejšími akumulátormi a zväčšenou energetickou hustotou akumulátorov. Koncept IDS so 60 kWh batériou má dojazd až 550 km.

Nissan vízia budúcnosti Nissan vízia budúcnosti

Táto technológia tiež vylepší turbodúchadlá a prevodovky X-Tronic, ktoré môžu zlepšiť spotrebu paliva a efektivitu vozidla. Nissan Inetlligent Integration prispeje k vybudovaniu kvalitnej nabíjacej infraštruktúry.

Rozširovanie nabíjacích staníc je základným pilierom pri propagácii a rozvoja elektromobility. Nissan už v Európe, USA, Mexiku a Japonsku nainštaloval viac ako 10 500 nabíjacích staníc. Značka je tak popredným novátorom v oblasti elektromobility.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov