Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2016: vynovené Volvo V40

Po novinkách XC90, S90 a V90 prichádza s novou prednou maskou Volvo V40. Zástupcovia automobilky ho slávnostne predstavujú na autosalóne v Ženeve.

Modernizáciou prejde bežný model V40 a tiež odolnejšie verzie do terénu V40 Cross Country. Najvýraznejšou zmenou je nová predná maska s nárazníkom a svetlometmi. Práve tie približujú menší model k väčším súrodencom.

Efekt denného svietenia v tvare takzvaného Thorovho kladiva dizajnovo zjednotí nové modely Volvo. Zákazníci tak dostanú obdobné tvary pri rôznych modeloch, skúsenosť s tým má Mercedes-Benz s najnovšími triedami C,E a S.

Volvo V40 Volvo V40

Novodobé Volvo V40 začali vyrábať pred 4 rokmi. Modernizácia tak prichádza v polovici životného cyklu. Pre automobilku je však tento model dôležitým vozidlom. Je to totiž najpredávanejšie Volvo v Európe a druhé najpredávanejšie Volvo na celom svete.

Konštruktéri tak nenechali nič na náhode a venovali modernizácii veľký dôraz na detail. Nové predné svetlomety budú určovať príslušnosť vozidla k automobilke. Volvo pridá do ponuky tiež nové farby exteriéru: Amazon Blue, Denim Blue, Bursting Blue, Mussel Blue a Luminous Sand.

Volvo V40 Volvo V40

K dispozícii bude 8 nových dizajnov diskov a príplatkový dynamický balík R-Design. V interiéri modernizovali čalúnenie s názvom City a novým volantom Charcoal/Blond. Za príplatok budú dostupné nové dizajnové elementy vo farbách frézovaný, čierny alebo tajný hliník.

Čalúnenie dostane kontrastné švy a s paketom R-Design pribudnú dekoračné elementy s logom R. Volvo tiež upravilo pohonnú jednotku D2, ktorá produkuje len 89 g CO2 na km jazdy. Bližšie informácie však uverejnia až po autosalóne v Ženeve.

Volvo V40 Volvo V40

Aplikácia Volvo On Call umožní vzdialenú kontrolu nad vozidlom prostredníctvom smartphonov. Konektivita bude zaručená pre operačné systémy Android, Apple a Windows 10. Zaujímavosťou je integrácia kalendára z telefónu a možnosti zobrazovania pripomienok.

K dispozícii bude tiež naprogramovanie jedného tlačidla, ktoré môže vykonávať niekoľko úloh, ako napríklad: spustenie a zastavenie hudby, zamknutie vozidla alebo núdzové volanie. Kvalitu ovzdušia v interiéri pripomenie nápis CleanZone na vetracích otvoroch. Táto technológia zlepšuje čistotu vzduchu, ktorý vstupuje do interiéru.

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov