Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2016: Vylepšený Volkswagen up!

Volkswagen v Ženeve predstavuje niekoľko noviniek. Tou najvýraznejšou bude elektrický koncept Budd-e. Pre zákazníkov je však dôležitou zmenou mierne modernizovaný up!, ktorý bude dostupný s výkonnejšou pohonnou jednotkou.

Elektrický koncept Budd-e sme vám predstavili už pred niekoľkými týždňami. Túto štúdiu predstavili na veľtrhu CES v americkom Las Vegas. Automobil zaujal minimálnym počtom ovládacích tlačidiel a hlasovým ovládaním.

Pre bežného zákazníka je však koncept víziou budúcnosti a viac pozornosti zaujme mierne vynovený mini automobil up!. Volkswagen chce zvýšiť slabé predajné čísla tohto modelu a tak pravidelne pripravuje nové edície.

Volkswagen up! Volkswagen up!

Na tohtoročnom autosalóne v Ženeve predstaví mierne inovovanú verziu, ktorá dostane do ponuky výkonnejší variant motora. Silnejší 1,0-liter TSI ponúkne 66 kW (90 k), priemernú spotrebu 4,4 l/100 km a emisie CO2 na úrovni 102 g/km jazdy.

V ponuke však ďalej zostávajú verzie na zemný plyn a elektrickú energiu. Zákazník tak má na výber pohonnú jednotku podľa jeho želaní. Volkswagen pridal do cenníka 2 nové farby exteriéru, textilných sedadiel a nové dekoratívne vzory v interiéri.

Volkswagen up! Beats Volkswagen up! Beats

Ďalšou novinkou je integrácia smartphonu, ktorý umožňuje navigovať, prehrávať hudbu alebo slúžiť ako úložisko pre dáta. Do ponuky pribudne tiež audiosystém BeatsAudio, ktorý má výkon 300 W. Volkswagen up! s touto výbavou bude mať špeciálny názov up! Beats. Modernizované verzie budú dostupné hneď po premiére v Ženeve.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov