Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche otvorilo centrum pre „klasické“ vozidlá

Automobilka Porsche už niekoľko rokov pracuje na programe Porsche Tequipment, ktorý pomáha majiteľom veteránov a youngtimerov pri ich renovácii. Pred niekoľkými dňami otvorili prvé centrum určené práve pre tieto automobily.

Od 26. novembra je otvorené prvé centrum Porsche určené pre „klasické“ vozidlá. Automobilka ho otvorila v holandskom Gelderlande kúsok od mesta Arnhem. Zamestnanci budú ponúkať rady a pracovať na cenných automobiloch zo Zuffenhausenu.

Toto miesto po prvýkrát spája služby, dielňu a predaj exkluzívnych dielov s príslušenstvom pre historické modely Porsche. Automobilka plánuje v budúcnosti postaviť ďalšie centrá po celom svete.

Porsche má veľký záujem o majiteľov všetkých svojich vozidiel. Podľa automobilky existuje na cestách stále viac ako 70 % všetkých vyrobených modelov Porsche. To je dobrý dôvod na výrobu a dodávanie dielov na všetky staré kúsky.

Do roku 2018 plánuje automobilka pre svoje „klasické“ automobily vybudovať sieť 100 takýchto centier. Najprv pôjde o Porsche centrá, ktoré neskôr môžu získať licenciu Porsche Classic Partners.

Porsche Classic

Zákazníci v týchto miestach môžu očakávať dodávku ktoréhokoľvek náhradného dielu z ponuky 52 000 originálnych dielov Porsche. Centrum tiež ponúka služby renovácie pre majiteľov, ktorí plánujú vynoviť svoj automobil.

V Porsche centre budú k dispozícii rôzne odborné literatúry a informácie o náhradných dieloch a renováciách, ktoré pomôžu majiteľom vozidiel. Sieť Porsche Classic má 24 partnerov po celom svete.

Najväčšie zastúpenie má Nemecko s desiatimi partnermi, ďalší sú v Estónsku, Francúzsku, Veľkej Británii, Taliansku, Japonsku, Švajčiarsku, Maďarsku, Juhoafrickej Republike, Thajsku a v Spojených Arabských Emirátoch.

Automobilka stavia nové dealerstvá Porsche Classic v Austrálii, Belgicku, Kanade a USA. Zamestnanci museli absolvovať rôzne školenia, ktoré určil výrobca. K dispozícii majú tiež originálne nástroje na opravu automobilov a poskytujú tak vysokú kvalitu pre svojich zákazníkov.

MM, Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov