Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-AMG presúva výrobu motorov AMG

Mercedes-AMG presúva výrobu niektorých motorov do iných tovární. Nie je to však z dôvodu ekologických noriem a rušenia výroby. Naopak: AMG nestíha vyrábať vysokovýkonné motory.

Doba downsizingu je tu už niekoľko rokov a každý výrobca sa snaží priniesť na trh menší motor s vyšším výkonom. Mercedes-Benz sa však snaží udržať s veľkoobjemovými motormi a podporujú ho v tom tiež zákazníci.

Pre vysoký dopyt musí presunúť výrobu niektorých pohonných jednotiek do väčších tovární. Tradícia „jeden človek, jeden motor“ však zostane zachovaná. Najväčšie dvanásťvalcové motory tak začnú produkovať v nemeckom Mannheime.

Každý motor bude mať stále vlastnoručný podpis zamestnanca, ktorý ho poskladal. Pracovníci v nemeckom Affalterbachu o prácu neprídu, začnú pracovať na produkcii menších osemvalcových pohonných jednotiek AMG.

Mercedes-AMG výroba motorov Mercedes-AMG výroba motorov

Mercedes-AMG tak začne využívať priestory spoločnosti Daimler, pod ktorú patrí Mercedes-Benz. Produkcia motorov V12 biturbo sa tam začne už vo februári budúceho roka. Člen predstavenstva Mercedes-AMG, Tobias Moers, uviedol, že expanzia v meste Affalterbach v súčasnosti nie je možná.

Z toho dôvodu sa tak rozhodli o presune sériovej výroby najvýkonnejších motorov pre osobné vozidlá v Európe. V Mannheime tak vytvoria novú linku na motory AMG v mieste, ktoré bolo nedávno zrekonštruované.

Každý pracovník v Mannheime bude zodpovedný za svoj vyrobený motor a potvrdí to podpisom na plakete pripevnenej na motore. Vývoj dvanásťvalcových motorov však stále zostane v Affalterbachu. Pohonné jednotky AMG V12 poháňajú modely Mercedes-AMG S65, S65 Coupe, G65 a SL 65.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov