Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai predal vo Veľkej Británii milión automobilov

Automobilka Hyundai oslavuje vo Veľkej Británii veľké jubileum. Od začiatku predaja na ostrovoch predali vyše 1 milión vozidiel. 

Hyundai prenikola na trh vo Veľkej Británii v roku 1982. Odvtedy na tomto trhu predali už vyše milióna vozidiel. Jubilejným automobilom bol model Tucson. Súčasťou predaja významného automobilu je tiež kampaň M1LLION.

Jej súčasťou je možnosť nominovania jedného z fanúšikov na výhru nového Tucsona. Táto súťaž trvá milión sekúnd (11,6 dňa). Miliónty automobil Tucson je najlepšie predávaným Hyundaiom vo Veľkej Británii.

Generálny riaditeľ Hyundai UK, Tony Whitehorn prezradil, že toto číslo je úžasným úspechom automobilky vo Veľkej Británii. Hyundai predával automobily na trhu v Anglicku dlhšie, ako si myslia zákazníci.

Najväčší rast predaja vozidiel však zaznamenali až v posledných 10 rokoch. Od roku 2005 predali na tomto trhu vyše 600 tisíc vozidiel. Trhový podiel sa zdvojnásobil na 3,5 % a je tak najrýchlejšie rastúcou značkou vo Veľkej Británii.

Hyundai Tucson 1 milión Veľká Británia Hyundai Tucson 1 milión Veľká Británia

Prihlášky do súťaže M1LLION môžu zákazníci vypisovať na facebookovej stránky automobilky alebo na Twitteri a Instagrame. Víťaz získa najnovší Hyundai Tucson s 2,0-litrovým vznetovým motorom a výbavou Premium SE.

Automobil je lakovaný v modrej farbe a má cenu 28 345 britských libier. Táto novinka je k dispozícii s rôznymi asistenčnými systémami, ako napríklad parkovacím asistentom, asistentom pred vybočením z jazdného pruhu alebo navigáciou s aktuálnymi dopravnými informáciami.

MM, Hyundai

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov