Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroën predstavil svoju víziu v motoršporte

Citroën je značka veľmi úspešná v rally. Svoju budúcnosť v motoristickom športe vidí optimisticky. Preto predstavila svoj plán do roku 2017. S jej novými vozidlami sa máme na čo tešiť!

Na podujatiach WRC uvidíme značku Citroën od roku 2017. Team vstúpi do súťaže s novým modelom, ktorý bude založený na nových predpisoch FIA (Medzinárodná automobilová federácia).

Pre vývoj nového vozidla sú potrebné detailné záznamy z tratí a preto Citroën postaví na budúcu sezónu model C-Elysée, ktorý bude jazdiť na podujatí WTCC. Jazdci budú José Maria López a Yvan Muller. Dáta zozbierané na budúci rok pomôžu novému automobilu pre WRC 2017.

História značky Citroën v motoristickom športe je veľmi bohatá. Od roku 1993 do roku 2015 získala 15 svetových titulov: 5 v Cross Country Rally World Cup, 8 vo WRC a 2 vo WTCC. To je mimoriadna bilancia pre motiváciu v stavbe nového vozidla.

Pre čo najlepšie umiestnenia sa rozhodla automobilka pre účasť len v jednej z kategórii. Citroën sa tak rozhodol od roku 2017 pre WRC. Pre fanúšikov značky to bola jasná voľba po minulých úspechoch v tejto kategórii.

Generálna riaditeľka Citroënu, Linda Jackson, prezradila, že automobilka má po 8 svetových tituloch a 94 víťazstvách jedinečnú šancu pre nové pódiové umiestnenia. V budúcom roku vstúpi do kalendára WRC ďalšia krajina, konkrétne Čína.

V roku 2017 povoľujú pravidlá WRC súťažiť aj vozidlám, ktoré po prvýkrát prišli na trh už v roku 2011. To je výzva pre značku Citroën, aby postavila pretekársky špeciál zo staršieho overeného modelu. Šéf Citroën Racing, Yves Matton, uviedol, že nikdy neskrývali nádej vo vstupe do majstrovstiev WRC od roku 2017.

S novým vozidlom C-Elysée v budúcej sezóne WTCC bude automobilka porovnávať rôzne nastavenia podvozku. Pre najlepšie využitie zdrojov tak do sveta WRC vstúpi až v roku 2017 a dúfame, že sa postará o nezabudnuteľné momenty.

MM, Citroën

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov