Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Inovovaný Mercedes-Benz SL

Mercedes-Benz SL dostal nové motory, prvky výbavy a omladený dizajn. Automobilka predstavila vynovenú verziu, ktorá má motory s rovnakými parametrami ako trieda G a nový dizajn exteriéru.

Mercedes-Benz vynovil roadster na záver roka a začiatok predaja uviedol rok 2016. Prvé kusy prídu k novým majiteľom v apríli budúceho roka. Novinka dostala prepracované motorizácie, novú prevodovku, prvky výbavy a špecifický dizajn.

Predná časť prebrala inšpiráciu z legendárneho modelu 300 SL. Predný diamantový gril má širší tvar. Svetlomety dostali nové LED Performance technológie, ktoré predstavujú absolútny vrchol medzi LED svetlometmi automobilky Mercedes-Benz.

Predný nárazník prešiel modernizáciou a má zväčšené bočné chladiace otvory pre brzdy. V štandardnej výbave je bodykit AMG Styling, ktorý tak spraví z nenápadného roadsteru pretekárske vozidlo.

Zadné LED svetlomety majú novú grafiku svetiel a iný tvar. Mohutný difúzor v čiernej lesklej farbe zvýrazní dve koncovky výfukov po oboch stranách nárazníka. Bočná silueta neprináša nič nové, automobil má dlhý rázvor a vodič tak stále sedí takmer pred zadnými kolesami.

Mercedes-Benz SL Mercedes-Benz SL

Na výber je nové lakovanie s modrou brilantnou a šedou Magno farbou. Novinkou sú tiež 5- a 10-lúčové disky kolies s ďalšími voliteľnými AMG diskami. V interiéri nájdeme ambientné podsvietenie v troch rôznych farbách.

Trojramenný športový volant má hliníkovú konštrukciu. Kožené obšitie Nappa zvýrazní jeho športové gény. Automobil má bohatú sériovú a príplatkovú výbavu s rôznymi asistenčnými systémami. Napríklad systém Magic Vision Control je inteligentná technológia v oblasti ostrekovania čelné skla.

Voliteľný audio systém Harman Kardon s priestorovým zvukom a 10-kanálovým zosilňovačom má celkový výkon 600 W a 11 reproduktorov. Ešte na vyššej priečke je Bang & Olufsen so 16-kanálovým zosilňovačom a celkovým výkonom 900 W.

Mercedes-Benz SL Mercedes-Benz SL

Základným motorom je vidlicový šesťvalec v modeli SL 400. Maximálny výkon je 270 kW (367 k) a krútiaci moment 500 Nm. Verzia SL 500 má vidlicový osemvalec a maximálny výkon 335 kW (455 k). V štandardnej výbave je nová 9-stupňová automatická prevodovka.

Výkonnejší motor V8 má verzia AMG 63, ktorá produkuje 430 kW (585 k) a krútiaci moment 900 Nm. Najvýkonnejším zástupcom je AMG 65 s vidlicovým dvanásťvalcom, maximálnym výkonom 463 kW (630 k) a krútiacim momentom 1 000 Nm. Tento model zrýchli z 0 na 100 km/h len za 4,0 sekundy.

Tieto verzie sú spojené so 7-stupňovou automatickou prevodovkou a s balíkom AMG Driver je maximálna rýchlosť obmedzená na 300 km/h. Bohatá sériová výbava ponúkne rôzne špeciálne prvky, ktoré slabšie modely majú za príplatok.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov