Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Subaru WRX STI v limitovanej edícii

Limitovaná edícia Subaru WRX STI bola predstavená na autosalóne v Tokiu. Pre európskych zákazníkov to však má jedno negatívum, limitovaná edícia S207 bude dostupná výhradne na trhu v Japonsku.

Výročné modely nie sú ničím výnimočným. Subaru ich však nerobí často a tak je vhodné popísať bližšie informácie o limitovanej edícii S207. Nevýhodou je jej dostupnosť výlučne na japonskom trhu.

Základná verzia modelu WRX STI je výnimočným automobilom. Špeciálna verzia je viac exkluzívnejšia a prináša niekoľko odlišností. Najvýraznejšou zmenou je zvýšenie výkonu turbodúchadlom preplňovaného boxer motoru.

Subaru WRX STI S207 Subaru WRX STI S207

Maximálny výkon je 244 kW (328 k) a krútiaci moment vrcholí hodnotou 431 Nm pri 3 200 až 4 800 ot./min. Lepší „handling“ zabezpečí strmé riadenie s prevodovým pomerom 11:1. Nastaviteľné tlmiče pomôžu k lepším jazdným vlastnostiam na asfalte a aj na nespevnených cestách.

Brzdové komponenty dodala spoločnosť Brembo vrátane 6-piestikových strmeňov vpredu a 4-piestikových vzadu. Automobil bude stáť na 19-palcových kovaných diskoch s plášťami 255/35 R19. Manuálna prevodovka so šiestimi stupňami prenesie krútiaci moment na všetky 4 kolesá.

Subaru WRX STI S207 Subaru WRX STI S207

Automobil je dlhý 4 635 mm, široký 1 795 mm a vysoký 1 470 mm. Pohotovostná hmotnosť je 1 510 kg. Špeciálny predný a zadný nárazník zlepšujú prúdenie vzduchu okolo a popod automobil. Športové predné sedadlá dodala spoločnosť Recaro.

Limitovaná verzia je k dispozícii v 3 farebných kombináciách: WR Blue Pearl, Crystal White Pearl a Crystal Black Silica. Subaru obmedzilo produkciu na 400 vyrobených kusov a novinku je nutné objednať do 6. marca budúceho roka. Bohužiaľ len v Japonsku.

MM, Subaru

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov