Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche opäť zvoláva automobily do servisu

V súčasnosti je aktuálna aféra “dieselgate” a majitelia postihnutých vozidiel očakávajú, kedy ich servis zavolá na opravu softweru. Zvolávacia akcia Porsche, hoci tiež patrí pod koncern Volkswagen, sa však emisií netýka.

Porsche v súčasnosti zvoláva do servisu modely Macan S a Macan Turbo, menšie SUV automobily. Zvolávanie sa však netýka opravy jedného dielu ale preventívnej skúšky a možnej náhrady poškodených súčastí.

Problematickým článkom nových vozidiel je palivová sústava, ktorá využíva vysokotlakové vstrekovanie. Tento problém má tiež Porsche v modeloch Macan S a Macan Turbo, pri ktorých je možná netesnosť palivového potrubia v nízkotlakovej vetve.

Problém sa týka 58 881 vozidiel, z toho 3 641 jazdiacich na trhu v Nemecku. Palivové vedenie v nových automobiloch je už nahradené pevnejším a odolnejším materiálom. Porsche však nechce stratiť dobré renomé a tak zvoláva tieto vozidlá len preventívne.

Poškodené môžu byť len zážihové motory. Problém bol na začiatku po niekoľkých sťažnostiach preskúmaný a vo výrobe už odstránený. Majiteľov vozidiel budú kontaktovať servisné strediská Porsche a termín nápravy naplánujú na najskorší možný termín. Opravu vykonajú bezplatne a automobil bude v servise približne hodinu.

MM, Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov