Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen otvoril novú továreň v Rusku

Koncern Volkswagen pred nedávnom otvoril novú továreň v Rusku. Výroba automobilov medziročne stále rastie a tak koncern vybral pre svoju novú továreň strategický trh.

Nová továreň nebude však vyrábať priamo automobily, ale pohonné jednotky. Výrobňa v ruskom meste Kaluga bude zásobovať novými motormi niektoré modely Volkswagenu a Škody.

Na otvorení novej továrne bol prítomný ruský premiér Dmitry Medvedev, člen predstavenstva Volkswagenu pre obchod Thomas Schmall a guvernér kraja Kaluga Anatolij Artmanov. Na začiatku produkcie tu budú vyrábať nový 1,6-litrový zážihový motor.

Novinka z generácie EA211 bude poháňať modely Volkswagen Polo, Jetta, Škoda Rapid a Octavia. Ročná kapacita továrne je 150 000 pohonných jednotiek. Volkswagen do novej prevádzky investoval približne 250 miliónov eur.

V tomto kraji tiež vytvorili 400 nových pracovných miest. V Kaluge už Volkswagen vyrába modely Polo a Rapid, nová továreň na motory tak bude zásobovať priamo tieto vozidlá. Ruský premiér vyjadril spokojnosť s rozvojom ruského automobilového priemyslu.

Volkswagen výrobňa motorov Volkswagen výrobňa motorov

Koncern sa na konci mája 2011 dohodol s ruskou vládou vyrábať do roku 2016 minimálne 30 % vozidiel z lokálne dodaných dielov. Nová továreň má rozlohu 32 000 m2 a denne vyrobí až 600 pohonných jednotiek.

Novinka, ktorú budú v Kaluge vyrábať, má zníženú spotrebu a emisie CO2, výkon 81 kW (110 k) a zdvihový objem 1,6 litra. Pri výrobe motora je tiež znížená spotreba vody a továreň spĺňa najmodernejšie štandardy kvality a ohľaduplnosti k životnému prostrediu.

Volkswagen do zabezpečenia kvality a moderných systémov investoval približne 8,6 milióna eur. Noví zamestnanci absolvovali rozsiahle školenia v domácom centre automobilky. Približne 60 % zamestnancov tiež zaúčali v rôznych iných továrňach Volkswagenu a Škody.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov