Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz oslavuje 25 rokov na Slovensku

Pri príležitosti 25. výročia pôsobenia značky Mercedes-Benz na Slovensku sa uskutočnil v priestoroch výstavníckej spoločnosti Incheba Expo Bratislava slávnostný spoločenský galavečer.

Zúčastnili sa na ňom predseda NR SR Peter Pellegrini, minister spravodlivosti Tomáš Borec, desaťročie v funkcii slovenského prezidenta pôsobiaci Ivan Gašparovič, predstavitelia diplomatického zboru ako aj nadnárodných spoločností: sídliacej v Nemecku Daimler a v Rakúsku Wiesenthal & Co., a ďalší pozvaní.

Úctyhodných vyše 1,1-tisíca hostí galavečera sa zišlo symbolicky práve v hale, ktorá je tradične, už od prvého ročníka Autosalónu Bratislava ako najstaršieho podujatia svojho druhu na Slovensku, miestom expozície vozidiel značky s hviezdou.

press_1532_gallery_10645p     press_1532_gallery_10651p

Štvrťstoročie značky Mercedes-Benz na Slovensku zhodnotil pred účastníkmi galavečera ako mimoriadne úspešné Dr. Alexander Martinowsky, predseda predstavenstva spoločnosti Wiesenthal Autohandels. Okrem iného uviedol, že po skromných začiatkoch prišiel prekvapujúco rýchly rozvoj a nadnárodná spoločnosť Wiesenthal dnes realizuje polovicu svojho odbytu na Slovensku. Za jeden z faktorov tohto úspechu, popri kvalitných prémiových vozidlách, označil slovenský manažérsky tím, ktorý dostal od prvého dňa dôveru. „Pán Andrej Glatz, Július Šabo a Peter Wagner – pred 25 rokmi ste podnikanie rozbiehali. Ďakujem vám v mene všetkých zamestnancov spoločnosti Motor-Car za vašu vernosť, úsilie a mimoriadny úspech, ktorý ste dosiahli. Máte dôvod byť hrdí – my sme hrdí na vás,“ zdôraznil A. Martinowsky.

press_1532_gallery_10666p     press_1532_gallery_10646p

Blahoželania a príhovory uzatvoril svojim vystúpením Dr. Till Conrad, vedúci regiónu zámorie  divízie Mercedes-Benz Cars spoločnosti Daimler. Okrem iného spomenul,  že pred 25 rokmi to bolo odvážne rozhodnutie založiť spoločnosť, ktorá by dovážala a predávala na Slovensku mercedesy. Zatiaľ čo v roku 1990 predala zo známej unimobunky šesť ojazdených vozidiel, tohto roku smeruje k 2,5-tisícovému odbytu. „Tento ohromný úspech je výsledkom tvrdej práce a mimoriadneho úsilia. Chcem k nemu spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia zagratulovať a zároveň poďakovať našim zákazníkom za ich vernosť,“ povedal.

Program galavečera bol naplnením zámeru spojiť najlepšie z Nemecka a Slovenska: vozidlá značky Mercedes-Benz a umelecký súbor Lúčnica. Vozidlá značky s hviezdou asistovali už pred vchodom, vo foyeri i v hlavnej sále. Pozornosť lákali nielen najnovšie jazdiace prémiové „medvede“, ale tiež unikátna zbierka piatich červených kabrioletov veteránov Ing. Pavla Jakubca. Úvod podujatia jemne ozvláštnila harfistka Lucia Brezovská. Hlavný program zabezpečila, výnimočne v kompletnej zostave tanečného súboru, orchestra a spevákov vystupujúca Lúčnica. Spoločne i sólo predviedli svoje umenie: Beáta Dubasová, Desmod, Pavol Hammel, Katarína Hasprová, Gladiátor, Peter Cmorík a La Gioia.

MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov