Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroën podporuje cyklistov na Tour de France

Citroën je značka zameraná aj na šport a cyklistické preteky a tak nie je prekvapením jej podpora jedného tímu na tohtoročnej akcii Tour de France.

Prestížne preteky cyklistov Tour de France každoročne prilákajú tisíce záujemcov nielen do terénu, ale tiež k televíznym obrazovkám. Citroën a tiež ďalšie automobilky preto s radosťou podporujú niektoré tímy.

Značka poskytuje v rámci partnerstva niekoľko vozidiel, ktoré budú slúžia ako servisné opravovne. Tím Tinkoff-Saxo podpísal spoluprácu s Citroënom už 1. januára tohto roka. Od 4. do 26. júla tak spolu s Citroënom prejdú mnoho náročných etáp na 102. ročníku Tour de France.

Citroen Tour de France Citroen Tour de France

Tím Tinkoff-Saxo je zložený z úspešných cyklistov, vrátane španiela Alberta Contadora, poliaka Rafala Majka, taliana Ivana Basso a tiež nášho Petra Sagana. Citroën je tiež značkou, s ktorou náš reprezentant v rámci spolupráce jazdí po slovenských cestách .

Automobilka poskytla teamu 24 vozidiel Citroën C5 Tourer. Veľké a priestranné kombi je modelom, v ktorom môžu pomocníci previezť mnoho náhradných dielov i celé bicykle. Riaditeľ tímu prezradil, že sú pre nich vozidlá rovnako významné, ako bicykle. Výhodu modelu C5 Tourer vidí aj v bezkonkurenčnom komforte, ktorý už otestovali na tvrdej dlažbe Paríž-Roubaix.

MM, Citroen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov