Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Insignia s novým úsporným motorom

Opel Insignia je na trhu už niekoľko rokov a má za sebou nejednu modernizáciu. Výrobca sa však inovácie vlajkovej lode nevzdáva a tak pre ňu pripravuje atraktívne novinky. Takou je nový základný vznetový motor.

Spolu s novou pohonnou jednotkou predstavil Opel servisný asistent Opel OnStar, ktorý bude dostupný na objednávku.

Nový motor bude k dispozícii v dvoch výkonových verziách. Malé motory sa tak bez problémov etablujú už aj v strednej triede automobilov. Slabší variant poskytne výkon 88 kW (120 k), silnejšia verzia bude produkovať 100 kW (136 k). Krútiaci moment oboch verzií je 320 Nm pri 2 000 ot./min.

Obe budú kombinované so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a systémom start/stop. Slabší diesel zrýchli z 0 na 100 km/h za 11,9 sekundy, silnejšia verzia zvládne túto disciplínu za 10,9 sekundy.

Opel Insignia 1.6 CDTI Opel Insignia 1.6 CDTI

Dôležité pružné zrýchlenie z 80 na 120 km/h prebehne na piatom rýchlostnom stupni so slabším motorom za 10,4 sekundy, silnejšia verzia na to potrebuje rovnaký čas. Priemerná spotreba verzie s 88 kW bude 3,9 l/100 km, silnejší motor spotrebuje na 100 km len 3,8 l.

Základná cena Insignie s motorom 88 kW je na nemeckom trhu stanovená na 26 670 €, za silnejšiu verziu treba zaplatiť 28 070 €.

Opel tiež predstavil systém Opel onStar, ktorý je dostupný aj pre Insigniu. Nový systém bude dostupný na 13 trhoch. Slovensko medzi nimi zatiaľ nebude. Systém bude dostupný pre novú Astru, Insigniu, Mokku a Zafiru Tourer. V službe bude zahrnuté núdzové volanie o pomoc alebo vysokorýchlostné pripojenie cez Wi-fi hotspot.

Vstavané pripojenie cez sieť 4G LTE umožní pripojenie na internet až 10-krát rýchlejšie voči 3G technológii. Hotspot umožní pripojenie 7 rôznych zariadení. Systém obsahuje externú anténu a bude integrovaný do elektrického systému automobilu. Táto služba bude na začiatku dostupná len pre Nemecko, Veľkú Britániu a Holandsko.

Núdzové volanie sa aktivuje vždy, ak sa vo vozidle aktivuje niektorý z airbagov. Poradcovia na telefonickej linke budú dostupní 24 hodín denne, 7 dní v týždni a 365 dní v roku. Poradca tiež zostane na linke až do príchodu záchranárov. Špeciálne tlačidlo bude umiestnené na stropnej stredovej konzole alebo na spätnom zrkadle.

Opel onStar Opel onStar

S aplikáciami Smartphone App bude môcť majiteľ ovládať svoje vozidlo na diaľku. K dispozícii bude mať zatrúbenie, diaľkové zamknutie a odomknutie, zablikanie svetlami, zistenie informácii o prevádzkových kvapalinách a údajoch (olej, tlak v pneumatikách) alebo lokalizáciu vozidla.

Tento systém využíva tiež automobilka BMW, ktorá mala v minulosti problém s nelegálnym pripojením a hacknutím vozidla. Dúfame, že Opel bude mať lepšiu ochranu prístupu na internet.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov