Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Subaru BRZ tS

Model BRZ od japonského výrobcu vozidiel Subaru je poctivý športový automobil. Výrobca sa rozhodol, že ponúkne na domácom trhu upravenú verziu so športovejšími exteriérovými a interiérovými doplnkami.

Subaru BRZ poháňa motor s protibežnými piestami (boxer) s veľmi nízko položeným ťažiskom. Spolu s nízkou pohotovostnou hmotnosťou je tento automobil mimoriadne dobre ovládateľný a nepotrebuje preto extrémne výkonný motor.

Automobilka pre domáci trh v Japonsku vytvorila edíciu tS, ktorá sa bude líšiť dizajnovými zmenami. Limitovaná edícia však nebude dostupná na starom kontinente a vyrobia z nej len 300 kusov.

Kľúčovými vlastnosťami modelu BRZ sú: nízka pohotovostná hmotnosť, nízko položené ťažisko, pohon zadných kolies a boxer motor. Model s prívlastkom tS pridá športové Brembo brzdy, 18-palcové disky kolies a ozdobné prvky.

Subaru BRZ tS Subaru BRZ tS

Na pohon bude slúžiť známy štvorvalcový boxer motor so zdvihovým objemom 2,0 litra. Maximálny výkon 147 kW (200 k) dosiahne pri 7 000 ot./min. Maximálny krútiaci moment 205 Nm bude dostupný v rozmedzí 6 400 až 6 600 ot./min.

Športové plášte Michelin Pilot Super Sport s rozmerom 225/40 ZR18 budú obuté na 18-palcové čierne disky. Vpredu budú 17-palcové vetrané kotúče so štvorpiestikovým strmeňom, vzadu budú 17-palcové kotúče s dvojpiestikovým strmeňom.

Subaru BRZ tS Subaru BRZ tS

Konštruktéri tiež upravili zavesenie predných kolies a zadné tlmiče s pružinami. Špeciálny STI predný spojler s označeniami STI prezradí zameranie vozidla. Červené línie na prednom nárazníku kontrastne dopĺňajú LED denné svetlomety.

V interiéri pribudne tachometer s logom STI, prístrojová doska s karbónovým dizajnom, kožený volant a hlavica radiacej páky s logom STI. Predné športové sedadlá Recaro s logom STI budú čalúnené do čiernej kože a Alcantary. Dverové lišty a lakťová opierka budú mať červené prešívanie.

MM, Subaru

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov