Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dacia s novinkami v Buenos Aires

Automobilka Dacia, ktorá patrí pod koncern Renault, je u nás veľmi známa vďaka cenovo prístupným vozidlám. V Južnej Amerike sa však tento štatút Dacie môže zmeniť. Na autosalóne v Buenos Aires totiž predstavila automobil športovo ladený .

Renault spolu s Daciou na autosalóne v Buenos Aires predstavili dve významné novinky. Obidve vozidlá nebudú ponúkané na trhoch v Európe. Model od Renaultu ponúkne veľmi výhodný pomer medzi cenou a úžitkovými vlastnosťami. Dacia predstavila automobil so športovými prvkami.

Model Duster sa v Južnej Amerike predáva s logom Renault. V súčasnosti automobilka predstavila jeho novú verziu, takzvaný pickup, Renault Duster Oroch.

V Južnej Amerike sú modely pickup veľmi obľúbené a preto nie je prekvapením jeho predstavenie práve na tomto kontinente. Renault Duster sa stal v týchto krajinách veľmi obľúbeným modelom a automobilka tak stavia na jeho úspechu.

Renault Duster Oroch Renualt Duster oroch

Novinka bude zaradená medzi poltonové a tonové vozidlá. Automobilka tvrdí, že nový model bude mať stále komfort vozidiel segmentu strednej triedy. Bližšie špecifikácie ani motory však neboli zverejnené.

Druhou novinkou je športový automobil od Dacie. Podobný náznak by privítali s radosťou niektorí zákazníci aj v Európe. Model Sandero R.S. 2.0 sa však na starý kontinent nebude nikdy dovážať. Bude to tiež prvý automobil Renault Sport, ktorý sa bude vyrábať mimo Európy.

Dacia Sandero R.S bola navrhnutá a vyvinutá exkluzívne pre Južnú Ameriku. Vozidlo vytvorí novú sub-kategóriu automobilov, ktoré budú vychádzať z lacných variantov. Sandero R.S. bude mať päťdverovú karosériu a plnohodnotných 5 miest na sedenie.

Na pohon bude slúžiť motor so zdvihovým objemom 2,0 litra a výkonom 106 kW (145 k). Krútiaci moment bude prenášať na predné kolesá 6-stupňová manuálna prevodovka. Novinka dostane tiež športovejší predný a zadný nárazník, športovejšie naladený podvozok a kotúčové brzdy na všetkých kolesách.

MM, Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov