Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nová Škoda Superb na čele Tour de France

Automobilka Škoda je pravidelným partnerom akcie Tour de France. Tento rok je už dvanásty v poradí, v ktorom Tour de France podporuje. Cyklistika je jedným z pilierov stratégie sponzoringu Škoda Auto.

Nová Škoda Superb má už za sebou prvé vystúpenie v roli reprezentačného vozidla. Oficiálny riaditeľský automobil na Tour de France, nová Škoda Superb, veľmi príjemne prekvapil všetkých organizátorov.

Tour de France bude prebieha od 4. do 26. júla. Škoda je oficiálnym partnerom Tour de France už od roku 2004. V tomto roku bude vyrážať na pomoc cyklistom až 250 vozidiel Škoda. Je to najväčšie číslo od začiatku spolupráce.

Nová Škoda Superb je vlajkovou loďou mladoboleslavskej automobilky, ktorá zdieľa modulárnu platformu MQB od Volkswagenu. Niektoré technické vylepšenia prevzala od svojho súrodenca Volkswagenu Passat.

Riaditeľský automobil Tour de France poháňal vznetový motor 2,0 TDI s výkonom 140 kW (190 k). Motor bol spojený so šesťstupňovou automatickou prevodovkou DSG. Neprehliadnuteľný automobil mal červené lakovanie a bohatú príplatkovú výbavu vrátane veľkej panoramatickej strechy. Tá sa môže otvárať tiež zo zadných sedadiel.

Škoda na Tour de France dodala spolu 250 rôznych vozidiel, medzi ktorými prevažujú modely Octavia Combi a Superb. Za trojtýždňové preteky najazdia všetky automobily spolu viac ako 2,8 milióna kilometrov.

Od roku 2004 najazdili všetky vozidlá Škoda spolu viac ako 30 miliónov kilometrov. Automobily sú veľmi spoľahlivé, v priebehu 12 rokov nedostal žiaden z nich technickú poruchu. Cyklistika je hlavným pilierom sponzoringu Škoda Auto. Automobilka podporuje tiež rôzny iné cyklistické preteky. Škoda začala práve s výrobou jazdných bicyklov, ktoré skonštruovali Václav Laurin a Václav Klement.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov