Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Scirocco GTS

Autosalón v Šanghaji bol veľmi bohatý na automobilové novinky. Medzi predstavenými vozidlami bola tiež športovejšia verzia Volkswagenu Scirocco s prívlastkom GTS. Automobil bude dostupný aj na trhu v Európe.

Niektoré vozidlá prežijú veľa dekád. Medzi tieto automobily patrí tiež Volkswagen Scirocco GTS. Prvé Scirocco predstavili na autosalóne v Ženeve už pred 41 rokmi.

Z kompaktnej štúdie sa stalo nemecké športové kupé. Odvtedy vyrobili už viac ako milión vozidiel Scirocco. Minulý rok absolvovala súčasná generácia miernu modernizáciu s novými pohonnými jednotkami.

V súčasnosti predstavil Volkswagen novú motorizáciu GTS. Prvý Volkswagen Scirocco GTS začali vyrábať v roku 1982. Kupé s technickými inováciami vychádzalo z modelu Golf GTI. Začiatok predaja nového Scirocca GTS je naplánovaný na jar v Európe a na leto v Číne.

Volkswagen Scirocco GTS Volkswagen Scirocco GTS

Nové Scirocco GTS poháňa 2,0-litrový motor TSI z modelu Golf GTI. Maximálny výkon je 162 kW (220 k). Pohonná jednotka spolupracuje so 6-stupňovou manuálnou alebo robotizovanou prevodovkou DSG.

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne novinka za 6,5 sekundy. Maximálna rýchlosť s manuálnou prevodovkou je 246 km/h, s automatickou 244 km/h. Priemerná spotreba je podľa výrobcu 6,1 l/100 km v kombinácii s manuálnou prevodovkou alebo 6,4 l/100 km s automatickou prevodovkou.

Scirocco GTS stojí od výroby na 18-palcových diskoch, k dispozícii sú za príplatok 19-palcové disky. Pod nimi je vidieť červeno lakované brzdové strmene. Novinka má v sériovej výbavy príplatkový balík R-Line s čiernou maskou chladiča, rozšírenými prahmi alebo zadným difúzorom.

Volkswagen Scirocco GTS

Obdobne ako model z roku 1982, aj novinka môže byť objednaná s GTS fóliou. Tá je v sériovom vyhotovení pre trh v Číne. Na výber je 6 rôznych farebných vyhotovení exteriéru a GTS znaky v maske a na batožinových dverách.

V interiéri dominuje čierna a červená farba. Stredová konzola má ozdobné prvky vo farbe Piano Black. Športový kožený volant má červené prešívanie a znak GTS. Pedále sú z nerezovej ocele. Za príplatok je kožené čalúnenie Vienna.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov