Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lexus RX s novým motorom

Lexus nedávno predstavil novú pohonnú jednotku pre model RX.

Model RX predstavili len nedávno a automobilka pre neho pripravila novú motorizáciu. Oficiálne predstavenie novej pohonnej jednotky prebehlo 20. apríla na medzinárodnom autosalóne v Šanghaji. Model RX 200t bude medzi veľkými SUV ojedinelým svojim štvorvalcom.

Preplňovaný 2,0-litrový štvorvalec bude dostupný len pre vybrané trhy. Motor má variabilné časovanie ventilov a turbodúchadlo s nízkou zotrvačnosťou. Medzichladič stlačeného vzduchu má vlastný chladiaci okruh s chladiacou kvapalinou.

Maximálny výkon pohonnej jednotky je 170 kW (228 k). S motorom je spárovaná 6-stupňová automatická prevodovka. V porovnaní so súčasným modelom RX 270 poskytne novinka plynulý záber vo všetkých otáčkach motora.

Lexus RX 200t Lexus RX 200t

V ponuke pre model RX zostáva 3,5-litrový vidlicový šesťvalec s maximálnym výkonom 223 kW (300 k).Automobilka ponúka túto motorizáciu s novou 8-stupňovou automatickou prevodovkou. Hybridný model má v ponuke tiež 3,5-litrový šesťvalec s Atkinsonovým cyklom, výkon 223 kW (300 k) a elektromotor.

Všetky motorizácie boli vynovené a naladené na dosiahnutie ešte nižšej priemernej spotreby a hodnoty emisií CO2. S novým motorom 2,0t ponúkne Lexus RX konkurenčnú pohonnú jednotku pre trhy v Európe a v iných častiach sveta.

MM, Lexus

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov