Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ofenzíva Škoda CNG

Automobilky začínajú používať rôzne alternatívne palivá. Škoda nezostáva pozadu a postavila model CNG jedného z najpredávanejších modelov, Octavie. Ofenzíva CNG vozidiel tak stále mohutnie nielen v Českej Republike.

Práve v doma dodala automobilka na jedenkrát najväčší počet kusov Octavii na CNG. Spoločnosť Vítkovice Machinery Group (VMG) sa tak stala najväčším odberateľom Škody Octavia G-Tec v Českej Republike.

Veľký kontrakt na dodávku nových vozidiel podpísali zástupcovia oboch spoločností začiatkom apríla. Behom nasledujúcich 3 rokov bude spoločnosť VMG odoberať postupne spolu až 300 modelov Octavia G-Tec.

Firemná flotila tak bude využívať takmer výhradne automobily na stlačený zemný plyn CNG. Táto skupina je zásadnou spoločnosťou presadzujúcou CNG v doprave. VMG prevádzkuje 14 plniacich staníc CNG a v tomto roku budú otvorené takmer vo všetkých krajoch Českej Republiky.

Do konca tohto roka tak plánujú obhospodarovať 33 plniacich staníc. Podľa majiteľov VMG sa spoločnosť stáva príkladom pre iné podniky a ich firemné vozidlá. Celé portfólio automobilov Octavia G-Tec bude doplnené o niekoľko vozidiel na bežné palivo. Bude sa jednať o miesta, kde nie je možná prevádzka na CNG.

Škoda Octavia G-Tec

Od začiatku predaja modelu Octavia G-Tec v júni 2014 sa preň rozhodlo viac ako 1 600 zákazníkov. V tomto roku plánuje automobilka ešte zvyšovať predaje vozidiel CNG. Octavia G-Tec je poháňaná preplňovaným motorom 1,4 TSI.

Maximálny výkon je 81 kW (110 k) a dokáže spaľovať zemný plyn alebo benzín. Súčasťou sériovej výbavy je systém start/stop a rekuperácia brzdnej energie. Motor spĺňa emisnú normu Euro 6 a má spotrebu 3,5 kg CNG na 100 km. Dojazd na CNG je 410 km, spolu s benzínovou nádržou sa dojazd predlžuje na 1 330 km.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov