Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Fabia R5 víťazom pri prvej svetovej premiére

O novej pretekárskej Fabii R5 sme vás prednedávnom informovali. Automobilová organizácia FIA jej udelila homologizáciu na oficiálne pretekanie. Fabia R5 nesklamala a pri prvom oficiálnom nasadení získala prvé miesto.

Pre automobilku Škoda je to významné prvenstvo. Prvé víťazstvo pri prvom štarte a ešte s veľkým časovým odstupom od druhého vozidla, to je vizitka novej Fabie R5. Posádka Jan Kopecký a Pavel Dresler tak triumfovali na prvej rally v Ázijsko-pacifickom šampionáte.

Prvé víťazstvo bolo významnejšie o to, že ho posádka získala na jubilejnom 50. ročníku Rally Šumava Klatovy. Svetová rally premiéra tak odštartovala novú kapitolu motoristickej tradície pre mladoboleslavskú automobilku.

Automobil bude musieť stále podstupovať nové skúšky, ktoré ho preveria v rôznych disciplínach. Škoda Fabia R5 vyhrala hneď prvú oficiálnu rýchlostnú skúšku. Na trati dlhej 150,71 km mal Kopecký a Dresler časový odstup od druhého Bouffiera 1:34,6 minúty.

Škoda Fabia R5 Škoda Fabia R5

Bryan Bouffier bol v roku 2013 vicemajstrom Európy a bol tiež za Kopeckým s automobilom Škoda. Podľa jazdca nadchla novinka veľa ľudí a už sa teší na ďalšiu súťaž. Auto sa podľa neho zatiaľ prejavuje ako perfektný celok.

Ďalšie predstavenie Fabie R5 bude 22. a 23. mája na Rally Český Krumlov. Súčasne oslávi Škoda Motorsport od 21. do 24. mája svoj návrat v kategórii WRC-2. Na tomto podujatí bude vodičom majster Európy Esapekka Lappi.

Posádka Kopecký a Dresler získala najlepší čas na 11 z 12-tich rýchlostných skúšok. Na najdlhšom úseku rally v dĺžke 25,59 km mali časový odstup od Bouffiera minimálne 17 sekúnd. To je v rally súťažiach výborný výsledok. Fabia R5 sa ďalej predstaví na Rally Český Krumlov, Hustopeče, Bohemia, Barum Czech Rally Zlín a Rally Příbram.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov