Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW Z4 GTLM

Pretekárske automobily BMW boli v 70-tych rokoch typické svojim “žraločím” dizajnom. Po 40. rokoch BMW predstaví výročný dizajn na modeli Z4 GTLM pna 12 hodinových pretekoch.

21. marca sa bude v americkom štáte Florida konať 63. ročník legendárnych 12-hodinových pretekov na okruhu v Sebringu. Trieda klasických vozidiel bude súčasne druhým podujatím šampionátu USCC 2015 (United SportsCar Championship).

BMW Motorsport bude pri tejto príležitosti oslavovať 40. výročie. Na tomto okruhu v roku 1975 totiž zvíťazilo BMW 3,0 CSL s typickou trikolórou. Dve pretekárske vozidlá Z4 GTLM teamu BMW RLL budú špeciálne upravené a ponesú víťazné číslo 25 modelu 3,0 CSL.

BMW Z4 GTLM BMW Z4 GTLM

Na slávnosti, ktorá bola súčasťou Amelia Island Concours dElegance na severnej Floride, predstavilo BMW tieto vozidlá na verejnosti po prvýkrát. Na Amelia Island zvíťazili tiež jazdci Brian Redman, Sam Posey alebo Hans-Joachim Stuck.

Rok 1975 bol pre BMW veľmi významný. V tomto roku založili spoločnosť BMW Severná Amerika a o niekoľko dní neskôr zvíťazilo BMW 3,0 CSL na pretekoch v Sebringu. Po úspešnom druhom a štvrtom mieste na pretekoch v Daytona chce BMW team RLL preniesť historický úspech opäť k značke BMW.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov