Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz predstavil nový ekologický motor

Mercedes-Benz určuje trendy aj v oblasti nákladných vozidiel. Nedávno predstavil nový motor, ktorý bude poháňať výlučne plyn a bude spĺňať emisnú normu Euro 6.

Výhody “plynových” motorov sú predovšetkým v produkcii nízkych emisií v porovnaní so vznetovými ekvivalentmi. Novinka preto bude zabezpečovať pohon autobusov a nákladných vozidiel určených na mestské komunikácie.

Začiatkom marca zišiel z výrobnej linky nový plynový motor z novej generácie pohonných jednotiek. Emisie CO2 majú nižšie hodnoty o 20 % voči vznetovým verziám. Pri použití bioplynu budú emisie CO2 ešte nižšie. Nový motor tak bude najekologickejším z produkcie výrobcu motorov z Mannheimu.

Nový motor má kódové označenie M936 G. Radový šesťvalec dosahuje výkon porovnateľného vznetového motora a vypúšťa nižšie množstvo emisií CO2. Zdrojom energie môže byť zemný plyn, alebo obnoviteľný bioplyn. S týmito vylepšeniami je zabezpečená čistejšia jazdu tiež v budúcnosti.

Mercedes-Benz M936 G

Základom novinky je vznetový motor OM 936 z novej generácie BlueEfficiency Power. Zdvihový objem motora je 7,7 l. Pohonná jednotka funguje ako monovolentný motor (len na plyn). Bežne používanú naftu v tomto motore nie je možné použiť.

Maximálny výkon jednotky je 222 kW (302 k) a krútiaci moment 1 200 Nm. Motor je preplňovaný jednostupňovým turbodúchadlom a vyznačuje sa vynikajúcim priebehom výkonu. Mercedes-Benz zatiaľ nezverejnil, do ktorých úžitkových vozidiel bude novinku montovať.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov