Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Pneumatiky pre moderné cestovné endurá

Popredný výrobca motocyklových pneumatík Dunlop predstavuje svoju novinku TrailSmart,  navrhnutú pre moderné cestovné endurá.

Nové pneumatiky majú mimoriadnu priľnavosť na mokrej i na suchej vozovke, skvelú ovládateľnosť na spevnených i nespevnených cestách a výborný kilometrový dojazd.

Pneumatiky TrailSmart stavajú na úspechoch pneumatiky Dunlop Trailmax TR91. Ponúkajú výkonnostné parametre zodpovedajúce životnému štýlu motocyklistov na cestných endurách, ktorí majú stále vyššie nároky. Očakávajú výkonnosť na úrovni pretekárskych endúr a súčasne vyžadujú všestranné schopnosti a komfort pre dlhé cesty. Hľadajú moderné vymoženosti a zároveň chcú jazdiť tvrdo.

Trailsmart c komp

Pneumatika TrailSmart má mimoriadnu priľnavosť na mokrej vozovke, vďaka zmesi s vysokým podielom siliky a zaoblenému tvaru behúňa s pretínajúcimi sa drážkami, pričom sa zachovala výborná priľnavosť aj na suchu. Navyše, pneumatiky TrailSmart ponúkajú výnimočné vlastnosti aj mimo spevnené cesty za čo vďačia vyššiemu pomeru plochy drážok k ploche behúňa a optimalizovaným uhlom sklonu drážok medzi sebou.

V neposlednom rade sa táto pneumatika môže pochváliť niekoľkými vlastnosťami pozitívne ovplyvňujúcimi kilometrový dojazd a opotrebovanie. Optimalizovaný počet segmentov pneumatiky, vyvážená tuhosť blokov a optimalizovaná šírka drážok sa spoločne zaslúžili o kilometrový dojazd zvýšený o 14 %.[i]

„Sme nadšení, že môžeme predstaviť pneumatiky Dunlop TrailSmart. Nové pneumatiky ponúkajú výborné vlastnosti na cestách i mimo nich pri pomere 90/10 a súčasne poskytujú zvýšený kilometrový dojazd a výbornú priľnavosť na mokrej i na suchej vozovke,“ uviedol Andy Marfleet, marketingový manažér motocyklovej divízie, Goodyear Dunlop EMEA.

 

[i] Zvýšenie kilometrového dojazdu  v porovnaní s predchádzajúcim modelom. Testované v júli 2014 externe organizáciou  MTS (Španielsko). Rozmery 110/80 R19 a 150/70 R17; motocykel: BMW R1200 GS.

Dunlop, (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov