Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2015: Volvo V60 s motorom D5

Automobilka Volvo predstavila na autosalóne v Ženeve novú pohonnú jednotku pre model V60. Volvo vyrobí s touto motorizáciou prvých 500 vozidiel špeciálnej edície.

Model Volvo V60 D5 podľa označenia nebude poháňať päťvalcový vznetový motor so zdvihovým objemom 2,5 litra. Volvo s týmto názvom motora v minulosti používalo väčšiu pohonnú jednotku. V časoch downsizingu a emisných noriem je však veľký zdvihový objem pre automobilky nevýhodný.

Na pohon novinky bude slúžiť systém plug-in hybridn. Pre Volvo však nepôjde o prvý plug-in hybrid. V roku 2012 začali predávať model V60 D6, ktorý je v súčasnosti najpredávanejším plug-in hybridom v prémiovom segmente.

Ďalším plug-in hybridom v ponuke Volva je model XC90 T8, ktorý začnú predávať v priebehu tohto roka. Pohonnou jednotkou v modeli V60 D5 bude štvorvalec so zdvihovým objemom 2,0 litra a výkonom 120 kW (163 k).

Volvo V60 D5 Volvo V60 D5

Elektromotor bude dodávať maximálny výkon 50 kW (68 k). Zdrojom energie bude 11,2 kWh lítium-iónový akumulátor. Maximálny výkon hybridnej sústavy je 170 kW (230 k). Automobilka vyrobí prvých 500 vozidiel v špeciálnej edícii.

Volvo V60 D5 Special Edition bude lakované do bielej farby Crystal White. Automobil bude stáť na 19-palcových diskoch v lesklej čiernej farbe. Interiér obsahuje športové sedadlá s bielym prešívaním a ozdobné prvky v klavírnom čiernom lakovaní. Bežné verzie modelov V60 D5 budú na trhu k dispozícii od jari tohto roka.

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov