Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Špeciálna edícia Mercedes-Benz SL

Mercedes-Benz oslavuje 60. výročie svojho úspechu na Mille Miglia špeciálnym modelom SL. Bude to pekný zberateľský kúsok…

Automobil dostal názov Mille Miglia, podľa pretekov Mille Miglia z roku 1955. Mercedes-Benz 300 SL tam získal prvé miesto a nečakane tak predbehol všetkých súperov.

Automobil s číslom 417 vyhral slávne preteky Mille Miglia v roku 1955. Za 11 hodín a 29 minút zvládol Mercedes-Benz 300 SL trasu dlhú 1 597 km z mesta Brescia do Ríma a späť. Druhé a tretie miesto obsadili tiež Mercedesy 300 SL.

Legendárne číslo 417 je zakomponované aj na súčasnom modeli SL Mille Miglia. Na pohon slúži zážihový šesťvalec s výkonom 245 kW (333 k) vo verzii SL 400 a zážihový osemvalec s výkonom 335 kW (455 k) vo verzii SL 500.

Mercedes SL Mille Miglia Mercedes SL Mille Miglia

V sériovej výbave je asistent dynamického prejazdu zákrut a adaptívne nastavenie tlmičov. Vo voliteľnej výbave je technológia Active Body Control. Dizajn vozidla je tiež upravený v štýle modelu 300 SL.

Automobil má štýlové červené prvky v exteriéri, napríklad: spojler predného nárazníka, ozdobná lišta na spojleri zadného nárazníka a brzdové strmene. Predné kolesá majú priemer 19 a zadné 20 palcov.

Mercedes SL Mille Miglia Mercedes SL Mille Miglia

V sérii je automobil lakovaný do magnetitovej čiernej metalízy. Za príplatok je k dispozícii lakovanie matnými farbami a dizajnovou kolekciou Designo. V interiéri nájdeme ušľachtilé materiály.

Čiernu stredovú konzolu s červenými lemami dopĺňajú športové sedadlá AMG Line. Na hlavových opierkach sú vzory uhlíkových vlákien a etiketa SL Mille Miglia. Čierne rohože majú červené lemovanie a nápis 1 000 Miglia. Volant je čalúnený čiernou a červenou kožou Nappa. Predaj jubilejnej edície sa začne 7. apríla.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov