Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2015: Nissan Sway

Automobilka Nissan predstavila na autosalóne v Ženeve nový dizajnový prvok pre svoje kompaktné hatchbacky. Výnimočný vonkajší dizajn konceptu  kombinuje s elegantne jednoduchým interiérom.

Nissan prichádza s novou dizajnovou myšlienkou pre svoje kompaktné hatchbacky. Predzvesťou nových modelov je koncept Sway, ktorý predstavili na autosalóne v Ženeve.

Koncept zaujme rôznymi farbami a použitými materiálmi; má časti karosérie z hliníku. Predná mriežka chladiča má výrazný tvar písmena V. Konštrukcia predných svetlometov má tvar bumerangu.

Zaujímavým dizajnovým prvkom je C-stĺpik. Obdobný prvok sa objavil už na koncepte Nissan Lannia v minulom roku na autosalóne Auto China v Pekingu. Prvým dizajnovým automobilom s takýmto exteriérom a interiérom, ktorý už Nissan vyrába, je Nissan Murano.

Nissan Sway Nissan Sway

V predných svetlometoch sú LED zdroje svetla. Zadné svetlá majú tiež tvar bumerangu. Dvojité výfukové potrubie v tvare lichobežníka vyúsťuje v strednej časti zadného nárazníka. Pre ľahké nastupovanie a vystupovanie posádky nemá koncept B-stĺpiky.

Dizajnovým prvkom je tiež strecha konceptu, vyrobená zo skla. Zvýšenú tuhosť karosérie zabezpečuje konštrukcia strechy v tvare X. Vďaka tomuto riešeniu je interiér konceptu viac presvetlený.

Nissan Sway Nissan Sway

Štúdia je dlhá 4 010 mm, široká 1 780 mm, vysoká 1 385 mm a má rázvor 2 570 mm. Karoséria má modrosivú farbu. Interiér je ladený do tmavších farieb a doplnený kontrastujúcou oranžovou.

Vodič v Sway má pred sebou 2 základné prístroje a v strede panelu lichobežníkový tablet. Sedadlá majú hliníkovú konštrukciu a sú čalúnené imitáciou semišu.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov