Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2015: nový Mercedes-Pullman

Mercedes-Benz predstavuje na autosalóne v Ženeve pri príležitosti 50. výročia najznámejšej limuzíny Mercedes-Benz 600 Pullman, jej nasledovníka. Novinka je druhým modelom značky Mercedes-Maybach.

Mercedes Maybach Pullman je majestátnym vozidlom. Dĺžka 6,5 metra predurčuje jeho postavenie medzi najluxusnejšími limuzínami na svete. Prví zákazníci dostanú vozidlo na začiatku roka 2016 s najvyšším stupňom individualizácie.

Veľa štátnych predstaviteľov a kráľovských rodín sa v minulosti spoliehalo práve na vozidlá Mercedes-Benz Pullman. Znovuzrodený Pullman chce v tejto tradícii pokračovať. Výška vozidla bude 1,6 metra, čo je o 100 mm viac voči bežnej triede S. Dôležitým údajom je však rázvor náprav, ktorý dosiahol 4 418 mm.

Na pohon nového Pullmanu bude slúžiť dvanásťvalcový motor s dvojicou turbodúchadiel a výkonom 390 kW (530 k). Zo zdvihového objemu 6,0 litra ponúkne krútiaci moment 830 Nm dostupných už pri 1 900 ot./min.

V histórii mali označenie Pullman vozidlá s luxusným interiérom od spoločnosti Pullman Palace Car Company. Neskôr toto označovanie začali používať automobily Mercedes-Benz s dlhším rázvorom a deliacou priečkou v interiéri.

V zadnej časti sú 4 sedadlá s usporiadaním tvárou v tvár. Dve riaditeľské sedadlá sú orientované v smere jazdy, menej významní hostia môžu sedieť na odklápacích sedadlách umiestnených proti smeru jazdy.

Automobil sa môže mať tiež len riaditeľské sedadlá. Operadlo sa nastavuje osobitne voči sedacej časti do maximálneho uhla 43,5 °. Najstrmšie nastavenie s uhlom 19 ° ponúka vynikajúci posed na prácu.

Mercedes-Maybach Pullman Mercedes-Maybach Pullman

Riaditeľské sedadlá sú posunuté smerom dozadu k C-stĺpiku a poskytujú tak cestujúcim ochranu pred neželanými pohľadmi. V sériovej výbave je celokožený interiér s čalúnením stropu, rámov dvier a konzole sedadiel v koži.

Medzi zadnou a prednou časťou automobilu je deliaca priečka. Elektricky nastaviteľné okno sa môže zmeniť z priehľadného na nepriehľadné. Analógové prístroje na strope informujú cestujúcich o vonkajšej teplote, rýchlosti a čase.

Elektricky vysúvateľný monitor má uhlopriečku 18,5 palca a formát 16:9. Na výber budú 2 ozvučovacie systémy Burmester. V závislosti od požiadaviek zákazníka ponúka automobilka rozsiahly program individualizácie.

V roku 1960 predstavili prvý Mercedes-Benz 300, ktoré dosiahlo v špeciálnom vyhotovení na úroveň modelu Pullman. Po konštrukčnom rade W100 prišli na trh s modelom Pullman verzie W109, W126, W140 a W220.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov