Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2015: Opel Corsa OPC

Od predstavenia najnovšej generácie Corsy neprešiel ani polrok a Opel predstavil najvýkonnejšiu verziu v celej jej histórii, nový Opel Corsa OPC. Svetovú premiéru bude má na autosalóne v Ženeve.

Novinka zaujme kompaktnými rozmermi kombinovanými s vysokovýkonným preplňovaným motorom. Corsa OPC už zvládla testovacie kilometre na okruhu Nürburgring.

Dizajn vozidla je v porovnaní so sériovou Corsou výrazne zmenený. Najviditeľnejšou zmenou je predný nárazník s veľkým nasávacím otvorom pre chladiaci vzduch. Corsa OPC je nalakovaná špeciálnou modrou farbou.

Pod prednými svetlometmi sú v nárazníku hliníkové rámy, ktoré dotvárajú športový vzhľad prednej časti. Predná kapota nadväzuje miernym výstupom nad predný nárazník. V bočnej siluete zaujmú nové prahové nadstavce.

Opel Corsa OPC Opel Corsa OPC

V zadnej časti upúta pohľad spojler na piatych dverách, ktorý sa dodáva v dvoch verziách. Dvojitá výfuková koncovka Remus s difúzorom dopĺňa športový vzhľad pri pohľade zozadu. Automobil jazdí na pneumatikách s rozmermi 215/45 R17. Brzdový systém obsahuje predné kotúče s priemerom 308 mm.

V interiéri nájdeme športové sedadlá Recaro, ktoré ponúkajú optimálnu oporu v zákrutách a komfort na dlhších trasách. Gény rodu OPC dopĺňajú športové pedále, kožený volant v dizajne OPC a rohože s dizajnom OPC.

Pohonnou jednotkou je 1,6-litrový preplňovaný štvorvalec s výkonom 152 kW (207 k). Maximálny krútiaci moment 245 Nm vrcholí v rozmedzí 1 900 až 5 800 ot./min. Pri funkcii Overboost je navyše k dispozícii ďalších 35 Nm.

Opel Corsa OPC Opel Corsa OPC

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne novinka za 6,8 sekundy a maximálna rýchlosť je 230 km/h. Priemerná spotreba je podľa výrobcu 7,5 l/100 km, čo predstavuje hodnotu emisií CO2 174 g/km.

Inžinieri z Opla vyvinuli v spolupráci s technikmi zo spoločnosti Koni pre novú Corsu OPC športový podvozok s technológiou Frequency Selective Damping. Tá umožňuje prispôsobiť sa tlmiacim silám frekvencii vozidla.

Svetlá výška je o 10 mm nižšia voči sériovej Corse. Systém ESP umožňuje prepnúť rôzne režimy. Skúsení jazdci môžu systém úplne deaktivovať. Konštruktéri tiež vynovili riadenie, ktoré poskytuje ešte presnejšiu väzbu medzi volantom a kolesami.

Opel má v ponuke aj balík OPC Performance Package. Ten obsahuje mechanický samosvorný diferenciál, 18-palcové disky kolies a výkonný brzdový systém s 330-milimetrovými brzdovými kotúčmi.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov