Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW testuje M6 GT3

BMW začalo s testovaním nového modelu pre preteky série GT. Model M6 GT3 začali testovať na konci januára v priestoroch BMW v nemeckom Dingolfingu.

Na skúšobnej trati v areáli BMW v Dingolfingu testoval jazdec Jorg Müller nový model M6 GT3. S týmto automobilom plánuje BMW súťažiť na pretekoch v národných a medzinárodných súťažiach od roku 2016.

BMW plánuje dodržať začiatok pretekárskych aktivít s modelom M6 GT3 v roku 2016 z. Pre jazdca Müllera to bol tiež fantastický moment jazdiť niekoľko kôl na okruhu s novým vozidlom.

BMW M6 GT3

Vývoj automobilu však naďalej pokračuje. Na pohon slúži 4,4-litrový vidlicový osemvalec M TWin Power Turbo s výkonom prevyšujúcim hodnotu 367 kW (500 k). Motor má suchú kľukovú skriňu. Dôležitým technickým parametrom je pohotovostná hmotnosť vpzidla, ktorá nepresahuje hodnotu 1 300 kg.

Model M6 GT3 využíva schému usporiadania pohonu transaxle. Šesťstupňová sekvenčná prevodovka je tak umiestnená pri zadnej náprave. Aerodynamika modelu bola optimalizovaná v aerodynamickom tuneli BMW.

Konštruktéri pri vývoji M6 GT3 vychádzali z predajnej verzie M6 Coupe, ktorá poskytla ideálny základ. Prednosti modelu sú tiež v jednoduchej údržbe a spoľahlivosti, ktorá je rozhodujúca pre 24-hodinové preteky. BMW tiež uviedlo, že záujemcovia o model M6 GT3 už môžu posielať e-mail so žiadosťou o kúpu.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov