Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche Cayman GT4

Porsche rozširuje počet modelových variantov GT4 o nového člena. Cayman GT4 je prvým variantom GT4, ktoré Porsche pripravilo pre rad Cayman.

Cayman GT4 vychádza z verzie 911 GT3. Novinka zvládla severnú slučku okruhu Nürburgring za 7 minút a 40 sekúnd. Medzi vozidlami príslušného segmentu ide o jeden z najlepších časov.

Motor, podvozok a brzdy sú v modeli Cayman GT4 konfigurované pre maximálnu jazdnú dynamiku. Pohonnou jednotkou je 3,8-litrový plochý (boxer) šesťvalec s výkonom 283 kW (385 k). Motor je odvodený od pohonnej jednotky modelu 911 Carrera S.

Porsche Cayman GT4 Porsche Cayman GT4

Krútiaci moment na zadné kolesá prenáša 6-stupňová manuálna prevodovka. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne Cayman GT4 za 4,4 sekundy a maximálna rýchlosť je 295 km/h. Spotreba paliva je podľa výrobcu 10,3 l/100 km.

Podvozok je znížený o 30 mm. Brzdový systém postavili z komponentov vozidla 911 GT3. Porsche Cayman je odlišný od vozidiel s motorom uprostred. Súčasťou aerodynamického balíka sú 3 veľké vstupné otvory v prednej časti a jeden veľký v zadnom blatníku.

V príplatkovej výbave bude dostupný keramický brzdový systém PCCB, škrupinové sedadlá s uhlíkovými vláknami a pakety Sport Chrono a Club Sport. Interiér vozidla je konštruovaný pre maximálny pôžitok z jazdy.

Porsche Cayman GT4 Porsche Cayman GT4

Športové sedadlá sú čalúnené kombináciou kože a Alcantary s výbornou bočnou oporou tela. Športový volant zaručuje optimálne ovládanie a riadenie priamu spätnú väzbu od vozovky.

Automobil nasleduje tradíciu športových vozidiel 904 GTS, 911 GT1, Carrera GT1 a 918 Spyder. Cayman GT4 bude mať výstavnú premiéru na marcovom autosalóne v Ženeve. Cena novinky začína na 85 779 €.

MM, Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov