Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota GT86 CS-R3

Toyota niekoľko mesiacov vyvíjala a teraz už aj predstavila svoje súťažné vozidlo s pohonom zadnej nábravy. Model Toyota GT86 CS-R3 bude mať oficiálnu premiéru v tomto roku.

Prototyp CS-R3 začali konštruovať v auguste minulého roka. Odvtedy Toyota s vozidlom realizovala rozsiahly testovací program pre optimalizáciu modelu a definovanie finálnej špecifikácie.

Prototyp CS-R3 má pohon zadných kolies, boxer motor so zdvihovým objemom 2,0 litra a maximálny výkon 177 kW (238 k). Na prenos krútiaceho momentu slúži 6-stupňová sekvenčná prevodovka. Prvé vozidlá dodajú zákazníkom v máji.

Model GT86 CS-R3 bude možné objednať do 24. apríla so zľavou 5 000 € z pôvodnej ceny 84 000 € a špecifikáciou na asfalt alebo štrk. Verzia CS-R3 zahŕňa karosériu modelu GT86, hnacie ústrojenstvo a všetky jeho mechanické komponenty.

Certifikácia modelov podľa predpisov FIA R3 sa uskutoční na začiatku júla. Po jej úspešnom absolvovaní budú mať všetky modely oprávnenie na národné a medzinárodne súťaže vrátane svetového šampionátu rally. Fanúšikovia budú môcť uvidieť prvé automobily 4. júla na Rally Niedersachsen.

MM, Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov