Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo

Škoda zaznamenala v roku 2014 rekordný predaj automobilov a v tomto roku ho chce ešte zvýšiť. Pomôcť má aj novinka Rapid Spaceback Monte Carlo.

Prináša navyše exteriérové doplnky a novú aplikáciu pre mobilné telefóny, ktorá bude zobrazovať údaje o vozidle.

Model Rapid Spaceback uviedli na trh v roku 2013. V minulom roku zaznamenal Rapid a Rapid Spaceback 113-percentný nárast predaja, keď sa pre tento model rozhodlo viac ako 221 tisíc zákazníkov.

Rapid a Rapid Spaceback sa tak stal druhým najpredávanejším modelom automobilky Škoda po modeli Octavia. Verzia Monte Carlo pridáva exteriérové doplnky a lepšiu štandardnú výbavu.

V prednej časti vynikne čierna maska chladiča a zatmavené kryty predných xenónových svetlometov. Na prahoch sú čierne plastové nadstavce. Zadné a bočné okná sú zatmavené.

Rapid Spaceback Monte Carlo stojí na 16-palcových diskoch Italia a za príplatok sú k dispozícii 17-palcové disky Savio. Medzi farebné odtiene pribudla šedá farba Steel.

Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo

V interiéri je trojramenný kožený volant s obšívaním červenou niťou. Hlavica radiacej páky a ručnej brzdy je čalúnená čiernou kožou. Palubná doska má dekoračnú lištu s karbónovým dizajnom, športové sedadlá čierno-červenú farebnú kombináciu.

Verzia Monte Carlo dopĺňa výbavovú líniu Ambition. K dispozícii sú zážihové motory 1,2 TSI s výkonom 63 kW (86 k) a 77 kW (105 k) a 1,4 TSI s výkonom 90 kW (122 k). Vznetové motory 1,6 TDI majú výkon 66 kW (90 k) a 77 kW (105 k).

Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo

Novinkou modelu Rapid a Rapid Spaceback je funkcia SmartGate. Vďaka novej aplikácii v mobilných telefónoch môže majiteľ automobilu zistiť údaje o vozidle, ako napríklad: spotrebu, priemernú rýchlosť alebo náklady.

Bežné verzie Rapid a Rapid Spaceback tiež dostali nové ukladacie elementy do batožinového priestoru. V zloženom stave nezaberajú veľa miesta a pri rozložení sa upevnia pomocou suchého zipsu.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov