Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Adam R2

Za názvom Adam R2 sa skrýva upravená verzia malého modelu Adam, určená na súťaženie v rally. Vo vlaňajších súťažiach v Nemecku, Španielsku a Francúzsku získal Adam R2 mnoho ocenení.

V prvom roku svojho pôsobenia v kategórii európskej rally získal Adam R2 dobrú povesť a šokoval silnú konkurenciu obratnosťou a výkonnosťou. Z 39 štartov oslavovali jazdci výhru  28 krát v triede, alebo pretekoch.

Na poslednom podujatí vo Francúzsku získal Yoann Bonato prevahu nad súpermi a skončil na prvom mieste z celkových 43 súťažiacich. Na juhu Francúzska oslávil svoje štvrté víťazstvo v sezóne.

Opel Adam R2 Opel Adam R2

V ženskej kategórii zaznamenala úspech Charlotte Berton, keď vyhrala majstrovstvá vo svojej kategórii. Pre vodičku to bol piaty individuálny úspech v sezóne. V Nemecku vyhral továrenský jazdec Marijan Griebel šesť z ôsmich podujatí a získal tak prvenstvo v národných majstrovstvách Rally Championship.

Vodič Gabriel tiež vyhral kategóriu R2 na ADAC Rally Nemecka, ktorej jeden z pretekov patrí do svetového šampionátu rally.

V španielskom šampionáte rally získal majstrovský titul Esteban Vallin z tímu Red Opel Motorsport. Na majstrovský titul mu stačilo vyhrať 8 pretekov. V celkovom poradí skončil štvrtý a v hodnotení vozidiel s pohonom prednej nápravy sa posunul o niekoľko tried vyššie. Pripomeňme že na pohon upraveného Opelu Adam R2 slúži preplňovaný motor s výkonom 141 kW (190 k).

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov