Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen predstavil nový policajný Passat

Na konci roka 2014 predstavil Volkswagen policajnú verziu nového Passatu, ktorý sa dostane do služby v priebehu tohto roka.

Policajný Passat nebude poháňať výlučne vznetový alebo zážihový motor. Na jeho pohon bude slúžiť  plug-in hybridný systém. Passat GTE budú využívať ako hliadkovacie vozidlo na viacerých miestach po celom Nemecku.

Automobil bude mať typické modro-strieborné lakovanie a špeciálne policajné úpravy. Medzi ne patrí moderné digitálne rádio, špeciálny signalizačný systém a odkladacie miesto na zbrane v spolujazdcových dverách.

Verzia Variant bude mať dostatočný priestor na rôzne policajné materiály, ako pomocné výstražné svetlá alebo dopravné kužele. Nový Passat však nebude prvým automobilom od Volkswagenu s alternatívnym palivom, ktorý bude slúžiť v policajných zložkách.

Volkswagen Passat GTE

V októbri 2014 odovzdali zástupcovia automobilky polícii prvé elektrické Volkswageny e-Golf. Verzia plug-in hybridného automobilu v prípade Passatu ponúka turbomotor TSI kombinovaný s elektromotorom. Ten je napájaný pomocou lítium-iónovej batérie, ktorá sa nabíja počas jazdy alebo z externého zdroja.

Maximálny výkon celého hnacieho systému je 160 kW (218 k) a maximálna rýchlosť  220 km/h. Palivová nádrž má objem 50 litrov a vďaka nízkej spotrebe motora TSI v kombinácii s elektromotorom má Passat GTE dojazd viac ako 1 000 km.

Výlučne elektrický režim môže vodič prepnúť  tlačidlom E vedľa radiacej páky. V tomto režime sa Passat GTE pohybuje prakticky bez hluku, čo môže prísť vhod v rôznych nebezpečných situáciách.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov