Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda začala s výrobou novej Fabie Combi

Výroba Fabie Combi sa začala 15. decembra a na trh sa dostane od januára budúceho roka. Škoda Fabia Combi je najobľúbenejším modelom vo svojom segmente, o čom svedčia vysoké predajné čísla.

Nová Fabia Combi tak prichádza do výroby niekoľko týždňov po spustení predaja “krátkej” verzie Fabie. Pre sériovú výrobu museli upraviť továreň v Mladej Boleslavi, ktorú technici modernizovali a pripravili na príchod nového modelu.

Modernizáciou prešla tiež lakovňa. Nová Fabia Combi ponúka bezkonkurenčne najobjemnejší batožinový priestor vo svojej triede; 530 litrov je možné zväčšiť na 1 395 litrov pri sklopených zadných sedadlách.

V súlade so stratégiou Simply Clever je v novej Fabii Combi až 17 užitočných vylepšení. Novinkou je tiež rozsiahla možnosť individualizácie nielen exteriéru, ale aj interiéru vozidla.

Škoda Fabia Combi

Do novej Fabie Combi prenikli asistenčné systémy z vyšších tried. K dispozícii je napr. technika MirrorLink, ktorá prenáša aplikácie zo smartphonov vrátane navigácie na displej v strede prístrojovej dosky.

Novinkou je aplikácia SmartGate, vďaka ktorej je možné sledovať niektoré dáta o automobile v telefóne. Nová Fabia Combi je až o 17 % úspornejšia voči svojej predchodkyni. Najekonomickejším modelom bude Fabia Combi GreenLine so spotrebou 3,1 l/100 km a emisiami 82 g CO2 na km. Na trh sa dostane najskôr v druhom polroku 2015.

Fabia Combi sa začala predávať v prvej generácii v roku 2000. Do konca novembra tohto roka predala Škoda vyše 1,1 milióna Fabií Combi. Z tohto dôvodu jej právom patrí pozícia najpredávanejšieho modelu vo svojej triede.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov