Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dacia Duster Oroch

Dacia predstavila na autosalóne v Sao Paule zaujímavú štúdiu. Konštruktéri upravili aktuálny model Duster tak, aby z neho vznikol kvalitný a lacný pick-up.

Dacia chce v Južnej Amerike preraziť niekoľkými modelmi. Na autosalóne v Sao Paule predstavila koncept Duster Oroch, ktorý je prerobenou verziou bežného Dustera na plne funkčný pick-up.

Koncept navrhli v dizajnovom centre Renaultu pre Južnú Ameriku. Štúdia zachováva kabínu pre 5 ľudí a robustnosť SUV modelov. Verzia pick-up nevznikla náhodou, trh v Južnej Amerike tvoria zo 75 % predaných ľahkých úžitkových vozidiel verzie pick-up.

Za minulý rok sa tam predalo vyše 920 000 kusov automobilov z tejto triedy. Dizajnové štúdio, ktoré navrhlo Duster Oroch, je jedným z piatich dizajnových centier automobilky Renault. Automobil je lakovaný vo výraznej bielej farbe s oranžovými prvkami.

Veľký predný a zadný nárazník dodávajú vozidlu robustnosť. Automobil prebral niektoré prvky z konceptu D-Cross, ktorý to isté dizajnové štúdio predstavilo na autosalóne v Sao Paule v roku 2012.

Koncept má veľkú panoramatickú strechu. Pre horšie podmienky na cestách v Južnej Amerike má dve vonkajšie kamery umiestnené vzadu, ktoré snímajú priestor za vozidlom v uhloch 80° a 140°.

Pod veľkými blatníkmi sú 18-palcové disky kolies z ľahkých zliatin. Nákladový priestor je navrhli čo najväčší. Vnútri automobilu sú oranžové prvky. Časti sedadiel a dverí sú vyrobené z materiálu podobného neoprénu. Vďaka nemu sa automobil viac približuje k svetu vodných športov, pre ktorý ho vytvorili.

MM, Dacia

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov