Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW začalo výrábať rad 2 Cabrio.

Prednedávnom sme písali o predstavení novej verzie radu 2. Po BMW radu 2 kupé príde na trh aj verzia kabriolet. BMW v týchto dňoch spustilo jej sériovú výrobu.

BMW sa rozhodlo pokračovať v úspechu modelu 1 kabriolet a po verzii 2 kupé prichádza na trh aj verzia kabriolet. Priamy nasledovník radu 1 vychádza z verzie 2 kupé, zdieľa s ňou motorizácie a výbavové línie.

Na výrobu novinky určili továreň v Lipsku. Nedávno tu oslávili 1,5 milióna vyrobených automobilov. Pre výrobu nového modelu upravili montážne linky a vyškolili nový personál.

BMW 2 kabriolet BMW 2 kabriolet

Radu 1 kabriolet vyrobilo BMW od roku 2007 do konca roka 2013 celkom 130 000 kusov. Celosvetovo je tak tento model najúspešnejším prémiovým automobilom vo svoje triede. Hlavný konkurent, Audi A3 kabriolet, mal menší odbyt.

Spolu s novinkou sa bude v továrni v Lipsku vyrábať rad 2 kupé a Active Tourer, BMW X1 a BMW radu 1 vo verzii s piatimi dverami. Na jednej flexibilnej linke sa tak vyrába 5 rôznych modelov. Na druhej linke tu BMW vyrába od jesene 2013 model i3 a od mája 2014 model i8.

Prvé dodávky zákazníkom očakáva BMW vo februári 2015. Medzi nimi bude aj niekoľko kusov verzie M235i Cabrio sprvkami M Performance . K dispozícii budú modelové varianty Advantage, Luxury Line, Sport Line a M sport.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov