Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes S: 100 000 objednávok

Najväčší model od automobilky Mercedes-Benz, trieda S, získal rok od uvedenia na trh 100 000 objednávok. Ide o historický úspech pre automobilku a triedu S.

Globálne sa pre novú triedu S rozhodlo vyše 100 000 zákazníkov. Tento rastúci dopyt po limuzíne z luxusnej triedy je pre automobilku obrovským úspechom. Väčší záujem zo strany zákazníkov presviedča o správnej pozícii modelu.

V rámci triedy S ide o najúspešnejšiu generáciu. Novinka už prepísala historické počty predaných automobilov. Trieda S sa začala predávať na domácom trhu v Nemecku v júli 2013, v Číne koncom septembra 2013 a v USA v októbri 2013.

Od začiatku tohto roka predal Mercedes vyše 75 000 vozidiel triedy S, čo predstavuje nárast o 105 % voči rovnakému obdobiu z minulého roka. V priebehu prvých deviatich mesiacoch predal Mercedes viac kusov triedy S, ako za celý rok 2012 alebo 2013.

V septembri 2014 zaznamenal Mercedes-Benz nárast o 139 %, keď predal 9 501 automobilov triedy S. Najväčším trhom je Čína. Mercedes-Benz tam predá takmer každé druhé vozidlo triedy S. Štvrtina vozidiel putuje k zákazníkom v USA.

Najmladší klienti sú v Číne. Ich priemerný vek je okolo 40 rokov, kým v západnej Európe a USA je priemerný vek zákazníka o 15 rokov vyšší. V Číne je veľmi obľúbeným využitie s osobným šoférom, pripadá naň 35 % zo všetkých objednaných kusov.

Mercedes-Benz S Mercedes-Benz S

Tri štvrtiny zákazníkov v Číne uprednostňujú zábavný systém na zadných sedadlách. Každý druhý automobil triedy S sa dodáva s aromatizáciou a filtráciou vzduchu. Pre masážne sedadlá sa rozhodne každý štvrtý zákazník.

Trieda S bude dostupná v šiestich variantoch. Po krátkej a dlhej verzii nedávno predstavili aj kupé. V triede S sú k dispozícii 3 hybridné motorizácie. Po modeloch S 400 Hybrid a S 300 BlueTec Hybrid prišla verzia S 500 Plug-In Hybrid.

Prvého predchodcu súčasnej triedy S predstavil Mercedes-Benz pred 60 rokmi. Odvtedy predal vyše 3,5 milióna týchto luxusných automobilov. Minulá generácia získala 500 000 objednávok, čím sa stala najúspešnejšou generáciou triedy S. Najnovšia generácia ju však s najväčšou pravdepodobnosťou prekoná.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov