Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda vyrobila vo Vrchlabí pol milióna prevodoviek DSG

Škoda vyrába prevodovky DQ 200 v továrni vo Vrchlabí od mája 2012. Odvtedy tu vyrobili pol milióna dvojspojkových prevodoviek DSG.

Škoda vyrobila vo Vrchlabí jubilejnú polmilióntu prevodovku DSG. Kódové označenie má DQ 200. Tento typ prevodovky sa tu vyrába od roku 2012 a montuje do vozidiel Škoda, Volkswagen, Seat a Audi.

Škoda investovala do prípravy výroby prevodoviek DSG v továrni vo Vrchlabí spolu s koncernom Volkswagen 210 miliónov €. Denne tu vyrobia približne 1 500 prevodoviek DSG, ktoré sa tešia stále väčšej obľube.

V továrni pracuje okolo 1 500 zamestnancov. Vyrábajú prevodovky v trojsmennej prevádzke 5 dní v týždni. Na začiatku tohto roka zvýšili kapacitu z 1 000 na 1 500 prevodoviek DSG denne.

Továreň vo Vrchlabí je podľa Škoda Auto dôležitým pilierom jej rastovej stratégie. Za asi 27 miliónov € Škoda postavila budovy a modernizovala existujúce výrobné haly. Zvyšných 180 miliónov € investovali do technických zariadení, tréningového centra, do logistiky a laboratórií.

Automatická prevodovka DQ 200 v sebe spája výhody automatických prevodoviek s rýchlou zmenou prevodových stupňov. Rozhodnutie o umiestnení výroby prevodovky do továrne vo Vrchlabí oznámila Škoda na jar v roku 2011.

Škoda vyrába prevodovky aj v Mladej Boleslavi. Tam sa vyrábajú prevodovky typu MQ 200 a MQ/SQ 100. V Mladej Boleslavi sa ďalej vyrábajú motory, konkrétne troj- a štvorvalcové pohonné jednotky radu EA 211 a EA 111.

V budúcnosti chce Škoda produkciu motorov rozširovať. Najväčším krokom v tejto oblasti je otvorenie nového motorového centra v Mladej Boleslavi, o ktorom sme informovali nedávno.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov