Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Up: špeciálna edícia

Volkswagenu Up prichádza so špeciálnou edíciou. Nový street Up, ako limitovaný model pomenovali, má odlišný interiér i exteriér.

Špeciálne edície sú medzi zákazníkmi veľmi obľúbené. Malý Up sa predáva s viacerými pohonnými jednotkami a rôznymi doplnkovými výbavami, no špeciálnych edícii doteraz nemá veľa. Novinka má preto zaujať najmä pozmeneným exteriérom a interiérom.

Zvonku zaujme špeciálna športová fólia, ktorá pokrýva kapotu motora, strechu, dvere a bočné panely. Charakteristickým doplnkom je názov edície “street” na bočných dverách. Vonkajšie spätné zrkadlá sú vo farbe automobilu.

Volkswagen street Up Volkswagen street Up

V sériovej výbave je tiež chrómové orámovanie predných hmlových svetlometov. Podvozok dostal športovejšie odpruženie a automobil jazdí na 16-palcových diskoch so špeciálnym dizajnom lúčov v tvare písmena Y.

Špeciálny interiér spestrujú farebné švy na sedadlách, rohožiach, rukoväti ručnej brzdy a radiacej páke manuálnej prevodovky. Balík dizajnu Black Style obsahuje aj tmavé bočné okná. Prahy dverí zdobí nápis Up. Súčasťou štandardnej výbavy je aj rádio RCD 215 a klimatizácia.

Na pohon vozidiel novej edície môžu slúžiť motory s výkonom od 44 kW (60 k) do 55 kW (75 k). K dispozícii je tiež technológia BlueMotion. Zahŕňa verziu spaľujúcu zemný plyn (CNG). Takto upravený motor produkuje 50 kW (68 k) a spotrebuje len 2,9 kg CNG na 100 km, čomu zodpovedajú emisie 79 g CO2 na km. Špeciálna edícia má pre nemecký trh stanovenú cenu 13 575 € .

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov