Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


FUSO Canter Van od Nissanu príde ešte v tomto roku

Transportér FUSO Canter Van, ktorý je sesterským modelom NV350 Urvan (najväčšia prípustná celková hmotnosť 3,5 tony) od Nissanu, príde na trh už v tomto roku. Dodávky Canteru Van na ázijské trhy bude realizovať dcérska spoločnosť koncernu Daimler v Japonsku: Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC).

Vyplýva to z najnovšej zmluvy, zameranej na úžitkové vozidlá, ktorú uzatvorili Nissan (Nissan Motor Co., Ltd.) a MFTBC. Zmluva ustanovuje, že transportéry pre priemyselných zákazníkov značky FUSO na exportných trhoch sa majú v budúcnosti dodávať ako kompletné vozidlá od spoločnosti Nissan.


„Nový Canter Van od FUSO je dôležitý prvok v rastovej stratégii divízie Daimler Trucks v Ázii a novým príkladom našej osvedčenej spolupráce so spoločnosťou Nissan v segmente úžitkových vozidiel,“ vyzdvihol Wolfgang Bernhard, člen predstavenstva spoločnosti Daimler.

„S novým modelom FUSO Canter Van oslovíme nové segmenty zákazníkov v Strednej Ázii, kde už teraz disponujeme etablovanou sieťou. Prvýkrát v histórii ponúkame transportér od Mitsubishi Fuso. Som presvedčený, že naši zákazníci uvítajú väčší výber,“ objasnil Albert Kirchmann, prezident a výkonný riaditeľ MFTBC.

MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov