Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan Pathfinder: svetová premiéra v Moskve

Robustný off-road Nissan Pathfinder oslávil svoju svetovú premiéru na autosalóne v Moskve. Súčasne je prvým hybridným modelom od Nissanu, ktorý budú vyrábať v Rusku.

Špeciálnu premiéru mala novinka na autosalóne v Moskve, ktorý sa koná od 27. augusta do 2. septembra. Štvrtá generácia Pathfindera bude tiež prvým hybridným modelom od Nissanu, ktorý budú vyrábať v Rusku.

Výber miesta pre predstavenie novinky nebol náhodný. Ruský trh je totiž pre Nissan najväčším európskym trhom a piatym najväčším na svete. Trhový podiel Nissanu v Rusku je 6,5 % a je tak jednou z piatich najobľúbenejších značiek na tomto trhu.

Nissan Pathfinder Nissan Pathfinder

Záujem automobilky o ruský trh potvrdilo uvedenie deviatich nových modelov od začiatku roka a rozšírenie miestnej výroby. Cieľom Nissanu je dosiahnuť trhový podiel 10 % do troch rokov a priniesť na trh obchodné zastúpenie pre značky Datsun a Infinity.

Až 90 % predaných automobilov v Rusku chce Nissan vyrábať na tomto trhu. S väčším dôrazom na ruskú kultúru bude automobilka vyvíjať automobily prispôsobené tomuto trhu a súčasne vytvárať nové pracovné miesta.

Štvrtá generácia Pathfindera príde na trh s benzínovým 3,5 litrovým motorom. V ponuke bude aj hybridná verzia s 2,5 litrovým benzínovým motorom. Nissan chce touto verziou dosiahnuť vysoký podiel na trhu, kde prevládajú veľkoobjemové motorizácie.

Nissan Pathfinder Nissan Pathfinder

S pohonom všetkých kolies a automatickou prevodovkou X-Tronic je automobil vybavený do najrôznejších jazdných podmienok na ruských cestách.

Nissan Pathfinder Nissan Pathfinder

Model Pathfinder nebol jedinou novinkou na autosalóne. Ďalším predstaveným vozidlom od Nissanu bol model Sentra, ktorý je špeciálne určený pre ruský trh. Automobil vyvinuli v spolupráci s najväčšou domácou automobilkou AvtoVaz.

Pohonnou jednotkou v Sentre bude 1,6 litrový zážihový motor. V sérii bude manuálna prevodovka, za príplatok Nissan ponúkne automatickú prevodovku X-Tronic. Ďalšou novinkou v Moskve bol vynovený Juke a svoju premiéru si odbil aj model GT-R určený pre ruský trh.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov