Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota postavila v Anglicku solárnu elektráreň

Anglická továreň Toyoty môže od 21. augusta využívať elektrickú energiu z vlastnej solárnej elektrárne. Napájanie z takmer 13 000 solárnych panelov zabezpečí pre továreň v Deeside čiastočnú sebestačnosť.

Solárne panely navrhla a inštalovala britská firma British Gas. Ročná produkcia elektrárne je až 3 475 000 kWh. Je to dostatok energie na produkciu 22 500 motorov. Ročná úspora emisií CO2 dosiahne až 1 800 t.

Takmer 13 000 solárnych panelov poskytne vyše 10 % elektrickej energie, ktorú továreň spotrebuje za rok. Hlavným dôvodom na postavenie solárnej elektrárne bolo zníženie emisií uhlíka v danej lokalite.

Panely dodala firma Tata Power Solar a pokryli by plochu takmer 8 futbalových ihrísk. Celkové emisie uhlíka klesli o 1 800 t, čo je hmotnosť viac ako 1 260 automobilov Auris.

Továreň v anglickom Deeside založili v roku 1992 a Toyota do nej investovala vyše 700 miliónov britských libier. V súčasnosti zamestnáva približne 570 zamestnancov a vyrába benzínové a hybridné motory pre britský trh.

Táto solárna elektráreň nie je prvou elektrárňou Toyoty v Anglicku. V roku 2011 spustila produkciu elektrickej energie solárna elektráreň Toyota v anglickom Derbyshire. Obidve továrne sú súčasťou stratégie vedenia Toyoty, zameranej na zníženie dopadu svojej činnosti na životné prostredie.

Anglická pobočka Toyoty má globálny status ako vedúca firma v ekologickom plánovaní, priekopníckych technológiách a práci v harmónii s prírodou. Tento projekt je príkladným riešením využitia obnoviteľnej energie pre spoločnosti pôsobiace v oblasti ťažkého priemyslu.

MM, Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov