Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW 640i X-drive Cabrio: Aristokrat

V mojom súkromnom rebríčku vyhralo toto BMW cenu za najkrajší interiér, v akom som kedy mal tú česť sedieť. Ani zovňajšok nezaostával: nádherná čierna metalíza v spojení s bledou, krémovou strechou pútali pozornosť všade, kde sa Bavorák objavil.

Text: Juraj Hrivnák, foto: Emil Páleš, autor

Máj, lásky čas… Príroda sa prebúdza zo zimnej letargie, všetko kvitne, počasie nabáda k výletom na čerstvom vzduchu a nám sa do redakcie dostane exkluzívny kabriolet z dielne BMW. Čo viac si človek môže priať?

DSC_0329 (Custom)

Veru, páni v BMW nešetrili, keď špecifikovali testovaný kus. Tu ešte raz spomeniem interiér – kombinácia bielej a čiernej kože, prešívanej čiernou a bielou niťou, vyzerá očarujúco. K tomu tmavé drevo a hliníkové kryty reproduktorov audiosústavy Bang&Olufsen. Výsledný efekt sa hádam ani nedá popísať spisovnými slovami. Na um mi prichádzajú iba rôzne pazvuky evokujúce ohúrenie, krásu a zároveň bezmocnosť a závisť. Praktické stránky bielej kože nechajme bokom – kto má peniaze na takéto auto, má peniaze aj na jeho údržbu a čistenie.

DSC_0452 (Custom)

Dosť bolo vzdychania, je čas zložiť strechu a začať jazdiť. Nech si hovorí kto chce, čo chce – plátenná strecha má štýl. Nie len, že je oveľa ľahšia, ako pevné skladacie strechy, ale dá sa s ňou narábať aj keď je auto v pohybe… A viete, aká je to romantika, keď na ňu jemne ťukajú dažďové kvapky? Šestkové BMW je dokonalým krížnikom. Pohodlné, veľké, plavné… Jazda “hore bez” je zábavná, aj keď sa človek nenaháňa. Pre dokonalý pocit by len motor mohol trochu hlasnejšie bublať.

DSC_0213 (Custom)

Ak ma na BMW 640i niečo sklamalo, je to jeho názov. Koncovka 40i by mala znamenať, že pod dlhánskou prednou kapotou sa skrýva osemvalec s objemom 4,0 litra. V skutočnosti je tam prepĺňaný šesťvalcový trojliter. Prečo ho BMW v iných modeloch (napríklad v M235i) nazýva 35i, to je mi záhadou. Asi to takto vyzerá lepšie… Tým však nechcem znehodnocovať šesťvalcový agreát…

O jazdných vlastnostiach, dojmoch z motora, svetlách a mnohých ďalších veciach sa dočítate v jednom z ďalších vydaní Auto magazínu. 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov