Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Nissan Pulsar

Nissan rozširuje portfólio svojich modelov. Po predstavení nového X-Trailu prichádza ďalšia novinka, tentoraz v nižšej strednej triede: nový Pulsar.

Nový Pulsar je 5-dverový hatchback, ktorý v sebe spája množstvo inovatívnych technológii a úsporné pohonné jednotky. Vďaka najdlhšiemu rázvoru v triede, až 2 700 mm, ponúka navyše priestor pre zadných pasažierov. Dĺžka vozidla napriek tomu nepresiahla 4 385 mm.

Po dizajne nového Qashqaia a X-Trailu prichádza Pulsar. Predná časť automobilu sa prispôsobuje novému trendu vozidiel Nissan. Mriežka chladiča spojená so svetlometmi opticky rozširuje vozidlo. V spodnej časti je chrómované lemovanie okolo hmlových svetlometov.

Novinkou sú predné LED svetlomety, ktoré pre diaľkový a stretávací režim využívajú diódy. Spotreba energie oproti halogénovým žiarovkám je o polovicu nižšia a LED svetlomety zabezpečujú jasnejší výhľad na vozovku v noci.

Nissan Pulsar Nissan Pulsar

Zadná časť automobilu neprináša dizajnérske kreácie, zato však zachováva striedmy a konzervatívny dizajn. Koncové svetlá v tvare ležatého V automobil rozširujú a znižujú jeho výšku. Malý difúzor v zadnom nárazníku dotvára športovejší dizajn.

Novinka  disponuje množstvom funkcií, ktoré vodičovi spríjemnia cestu a zvýšia bezpečnosť posádky. Množstvo prvkov bolo prevzatých z vyšších modelov.

V rozsiahlom balíku Safety Shield je veľa pokrokových technológií. Novinkou je núdzové brzdenie pred prekážkou, detekcia pohybujúcich sa objektov pre vozidlom (MOD), ochrana pre vybočením z jazdného pruhu (LDW) či kontrola mŕtveho uhla (BDS).

Nissan Pulsar Nissan Pulsar

Nissan zdôrazňuje, že Pulsar je jediným vo svojej triede, ktorý ponúka MOD, LDW a BDS v sériovej výbave pre aspoň jeden stupeň výbavy. V automobile môže byť aj druhá generácia systému NissanConnect. Vďaka nemu má vodič prístup k rozsiahlemu množstvu služieb.

Novinku bude poháňať 1,2 litrový alebo 1,6 l motor. Obe využívajú turbodúchadlo. Slabšia verzia ponúkne 85 kW (115 k). Silnejšia jednotka príde na trh v roku 2015 a vyprodukuje 140 kW (190 k).

Dieselových nadšencov uspokojí 1,5 litrová verzia dCi, dôverne známa zo sesterských vozidiel Renault. Naladená bude na 81 kW (110 k) a krútiaci moment dosiahne maximum 260 Nm. V ponuke sa neskôr objaví aj automatická prevodovka Xtronic.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov