OMV potrebuje 1 600 nových zamestnancov

Plánovaný rast v prieskume a ťažbe prírodných olejov a zemného plynu znamená, že spoločnosť bude do roku 2016 potrebovať spoločnosti OMV si vyžiadal približne 1 600 nových  zamestnancov.

 

“Spoločnosť OMV kládla dôraz na segment Prieskumu a ťažby od roku 2011. To má teraz pozitívny vplyv na trh práce,” hovorí generálny riaditeľ OMV Gerhard Roiss. “K dosiahnutiu rastu, ktorý sme si naplánovali, budeme potrebovať 1600 nových zamestnancov. Hľadáme motivovaných jednotlivcov s technickým zázemím, ktorí majú záujem o prácu v najzaujímavejších častiach sveta.”

OMV má v úmysle spojiť národný aj medzinárodný dopyt po nových zamestnancoch a okrem skúsených odborníkov v tomto sektore hľadá aj absolventov technických a prírodných vied, čím poskytne mladým ľuďom príležitosť naštartovať svoju technickú kariéru.

V posledných mesiacoch OMV prostredníctvom investícií do Nórska a Čierneho mora vydláždilo cestu pre rast. Pre tieto, ale aj ďalšie národné a medzinárodné projekty budú určený noví pracovníci. V najbližších rokoch OMV investuje do ťažby ropy a plynu viac ako 2 miliardy eur ročne. V Nórskom mori, kde je OMV partnerom na rozvíjajúcich sa plynových poliach Aasta Hansteen a Zidane, bude potrebné vybudovať masívnu plynovú základňu. V Čiernom mori OMV pracuje na vývoji, čo môže byť najväčším plynárenským objavom v histórii spoločnosti. OMV pracuje na nových modeloch spolupráce s vysokými školami, ako napríklad University of Leoben, s cieľom poskytnúť ľuďom viac možností, ako získať vynikajúce technické vzdelanie.

OMV preto investuje do vzdelávania a jeho cieľom je posilniť v rakúsku konkurenčnú výhodu ako základ pre rast ekonomiky.

 

ts

Komentáre (0)
Pridať komentár