Ženeva: Nissan na Ženevskom autosalóne 2013

Navrhnuté pre Európu a vyrábané v Európe: Ženevský autosalón 2013 je začiatkom ďalšej vzrušujúcej kapitoly v histórii značky Nissan. Hnaná túžbou preniesť technológie budúcnosti do prítomnosti, spoločnosť Nissan predstavuje novú generáciu inovatívnych modelov navrhnutých a vyrábaných v Európe, ktoré prepíšu zaužívané pravidlá vo svojich triedach.

Ďalšou oblasťou, v ktorej sa spoločnosť Nissan rozhodla zmeniť pravidlá, je budúcnosť dizajnu crossoverov. Po vytvorení triedy crossoverov modelmi Qashqai, Murano a Juke spoločnosť Nissan odhaľuje smelú víziu budúcnosti ďalšej generácie crossoverov Nissan. Koncept Resonance inšpirovaný myšlienkou VIP cestovania predstavuje nové myšlienky a vyspelé interiérové technológie v pozoruhodnej a odvážnej kombinácii.

Na čele európskej flotily sú dva modely, ktoré dokonale stelesňujú prístup spoločnosti Nissan k prinášaniu nových technológií na trh. Nový model Note má kompletne prepracovaný dizajn a so svojou kombináciou elegantného dizajnu, nízkych emisií CO2 a inovatívnych prelomových technológií sa presúva do segmentu B.

Medzi mnohé funkcie, ktoré model Note prináša do segmentu B, patrí vyspelý a intuitívny panoramatický kamerový systém Nissan (Around View Monitor) a tiež systém Nissan Safety Shield, ktorý pozostáva z komplexnej siete bezpečnostných systémov. Tieto systémy vychádzajúce z vízie spoločnosti Nissan prispievať k zvyšovaniu bezpečnosti cestnej premávky, menia pravidlá uvádzania nových technológií na trh a opäť stavajú spoločnosť Nissan do vedúcej pozície na poli cenovo dostupných a relevantných technológií.

Nový Nissan Note nie je jediný v Európe vyrábaný model, ktorý v Ženeve debutuje. Aj nový elektromobil LEAF, teraz plne integrovaný do sortimentu vozidiel Nissan vyrábaných v Európe, je priam výkladnou skriňou konštrukčných a technických vylepšení. Nový LEAF buduje na úspechu svojho priekopníckeho predchodcu, z ktorého sa dnes predalo už viac ako 50 000 kusov, a prináša ešte väčšiu autonómiu jazdy na elektrinu, väčšiu možnosť výberu pre zákazníkov a početné vylepšenia detailov, ktoré ešte viac uľahčia život s týmto najpredávanejším elektromobilom na svete.

Debutom európskych modelov Note a LEAF spoločnosť Nissan potvrdzuje svoju stále silnejšiu pozíciu na európskom trhu. Napriek náročným ekonomickým podmienkam spoločnosť Nissan dokazuje, že dizajn, inovácie a cenová dostupnosť sú kľúčom k úspechu. V roku 2012 automobilový závod NMUK v Sunderlande vyrobil vyše 500 000 vozidiel (nový rekord), pričom sa rozširujú aj výrobné závody v Rusku a v Barcelone, aby uspokojili rastúci dopyt. Celková európska produkcia nedávno prekročila významný míľnik – doteraz tu bolo vyrobených už 10 miliónov vozidiel.

Spoločnosť Nissan v Ženeve oslavuje aj svoje bohaté dedičstvo športových automobilov oficiálnym uvedením sortimentu cestných vozidiel Nismo na európsky trh. Jeho vlajkovými loďami sú pozoruhodné modely Juke Nismo a 370Z Nismo, ktoré pridávajú sortimentu vozidiel Nissan novú dimenziu, keď ponúkajú zákazníkom výkonnosť, prvotriedny dizajn a vyspelú technológiu za prístupnú cenu.

Nissan na ženevskom autosalóne – stručný prehľad

Nový Nissan Note

S inovatívnym dizajnom, priekopníckymi technológiami vo svojej triede a rozšírenou ponukou motorov nový model Note otrasie základmi triedy B. Tento model vyrábaný v Európe a technicky prispôsobený európskym cestám prináša do výstavnej siene nápadné krivky konceptu Invitation s odvážnym vzhľadom, prvotriednou technológiou a mimoriadnou praktickosťou.

Nissan Note uvádza do triedy B nový štandard aj využitím vyspelých inovatívnych technológií, ako sú panoramatický kamerový systém alebo Nissan Safety Shield.

Európsky debut modelu Note na Ženevskom autosalóne sa koná ešte pred oficiálnym spustením jeho predaja v Európe, ktoré je plánované na túto jeseň.

Nový Nissan LEAF

Nový európsky model LEAF, ktorý posúva bezemisnú technológiu na ďalšiu úroveň, uskutočňuje v Ženeve svoj svetový debut. Tento model je vyvinutý a technicky prispôsobený špecificky pre európsky trh a predstavuje začiatok novej, vzrušujúcej kapitoly v histórii značky Nissan. Vyrába sa v sunderlandskom závode Nissan a je plne integrovaný do európskeho sortimentu tejto značky. Prináša nové technológie, ktoré reálne zvyšujú autonómiu jazdy na elektrinu, a tiež početné vylepšenia detailov, ktoré ešte viac uľahčia život.

V rámci svojej integrácie bol sortiment nového modelu LEAF významne rozšírený a zákazníci tak majú väčšie možnosti výberu výbavy, farieb a ceny.

Koncept Resonance

Smelá vízia spoločnosti Nissan v oblasti dizajnu crossoverov sa stáva realitou v rámci európskeho debutu inovatívneho konceptu Resonance.

Koncept Resonance vytvorený spoločnosťou Nissan Design America posúva hranice dizajnu a predstavuje čerstvé nápady a nové technológie, ktoré umožňujú vodičom plne využiť potenciál ich vozidiel. Pozoruhodný je interiér inšpirovaný myšlienkou VIP cestovania. Model Resonance poháňa rovnako pokroková hybridná hnacia sústava s mimoriadne vysokou účinnosťou a nízkymi emisiami.

Juke Nismo

Nissan Juke Nismo stelesňuje inovácie a nadšenie z jazdy, vďaka ktorým je Nismo jedným z najznámejších mien v motoristických športoch a hrách. Ako vlajková loď pri uvádzaní tohto radu na európsky trh model Juke Nismo prináša na trh crossoverov skvelý výkon za dostupnú cenu, čím posilňuje reputáciu značky Nissan ako inovátora v tomto neustále sa vyvíjajúcom sektore.

Model Juke Nismo je charakteristický masívnym dizajnom a pretekárskymi prvkami a poháňa ho 1,6-litrový motor 200PS DIG-T s turbodúchadlom, ktorý spája obratnosť a vysokú výkonnosť s prijateľnými prevádzkovými nákladmi.

370Z Nismo

Nový Nissan 370Z Nismo ide v stopách modelu Juke Nismo a potvrdzuje, že spoločnosť Nissan to s ponúkaním širokého a komplexného cestného sortimentu vozidiel Nismo pre európskych zákazníkov myslí vážne.

Po prvýkrát sa predstaví verejnosti na Ženevskom autosalóne. Pozoruhodný nový Nissan 370Z Nismo je vybavený pozmenenou verziou osvedčeného šesťvalcového motora, ktorá má vyšší výkon a krútiaci moment. Prepracovaný bol aj podvozok, aby jazda mohla byť ešte živšia. A vďaka novému výfukovému systému doteraz najrýchlejší Nissan 370Z znie rovnako dobre, ako vyzerá.

2013 GT-R

S ešte živším výkonom, zlepšenou stabilitou pri vysokých rýchlostiach a lepšou odozvou riadenia model GT-R 2013 stanovuje nový štandard medzi vysokovýkonnými motorovými vozidlami. Inšpirovaný úspešnými pretekárskymi programami spoločnosti Nissan tento nový model GT-R disponuje početnými vylepšeniami detailov, ako sú napríklad nové vstrekovače, ktoré zabezpečujú presné miešanie paliva, nový turboventil, ktorý prináša väčšiu flexibilitu, a prepracované odpruženie.

Vďaka týmto technickým vylepšeniam model GT-R 2013 dosiahne rýchlosť 100 km/h za 2,7 sekundy – o 0,1 sekundy skôr než model z roku 2012.

Juke n-tec

Obľúbený rad vozidiel Juke sa opäť rozširuje vďaka debutu nového modelu n-tec. Vďaka ešte inovatívnejšej technológii a elegantnejšiemu dizajnu sa model n-tec stáva najnovším a najvyspelejším variantom tohto modelu, ktorý neustále posilňuje svoje pozície. Medzi technické zaujímavosti patrí vylepšený systém Nissan Connect, ktorý využíva technológiu Google Send-To-Car a funkciu posielania trás do vozidla na plánovanie vopred. Nový systém taktiež ponúka neobmedzený prístup k databáze bodov záujmu Google a lepšie rozlíšenie navigačných máp na väčšom 5,8-palcovom displeji.

 

NissanŽeneva
Komentáre (0)
Pridať komentár