Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Test: Aprilia SR GT Replica 125

Aprilia SR GT Replica 125 je určená na preteky medzi semafórmi, kľučkovanie na parkovisku a machrovanie pred babami.

Ak máš viac ako 30, perex ťa rozosmial, ak máš 17, tak ťa zaujal. Máš v kapse A1-kový vodičský a do školy by si rád prišiel na frajerskom skútri? Tak Aprilia SR GT Replica 125 je jednoznačnou voľbou. Prívlastok Replica znamená polepy inšpirované sériou Moto GP, kde jazdci ovládajú supešport Aprilia RS-GP 24. Preto je matná, plasty majú „karbónovú“ štruktúru a nechýbajú ani nápisy Aprilia, či červené a fialové pruhy. Osobne by som si prial aj nápisy sponzorov, ak Replica, tak replika so všetkým čo k tomu patrí. Ale to je detail, aj takto vyzerá skúter atraktívne a je pripravený potešiť oko majiteľa, ktorý ju namiesto prípravy referátu doma leštil.

Prepáčte mi tie tínedžerské narážky, ale práve za riadidlami tohto modelu som sa cítil ako stredo, či vysokoškolák, ktorý vzhľadom na problematické parkovanie predsalen využíva služby skútra. A sekciu dizajnu opustím konštatovaním, že „dospelácky“ charakter skútra znamená, že vás budú zdraviť aj tí na veľkých motorkách. A to je príjemný pocit.

Poďme chváliť ďalej. To, čo sa mi extra páčilo je podvozok. Málokedy sa stane že na motorke s maximálnym výkonom 11 kW (15 k) pochválite práve podvozok. Je mimoriadne dobrý a istý. Naklopiť motorku hoci aj pri vyššej rýchlosti nie je problém a to že veci sú vyladené tak ako majú byť je cítiť aj pri pomalej jazde. Takisto pri kľučkovaní pomedzi stojace autá na červenú netreba dávať nohu dole zo šľapiek. Verzia SR GT Replica vymenila drapákové plášte za cestné a to je asi všetko, čo by ste mali vedieť.

Monochromatický displej sa ťažšie odčítava na priamom slnečnom žiarení a odkladací priestor s USB výstupom by mohol byť väčší, tak, aby sa doň zmestil telefón napríklad ale to sú jediné dve výčitky smerom k motorke. Inak je to perfektné vozenie, ktoré poskytne absolútne všetko, čo od neho žiadate a pritom má aj sexepíl. Konečne by si ju mohli všimnúť viacerí.

Stručne

Čo musíme uznať

Perfektný podvozok pre všetky typy rýchlostí.

Čo nám chýbalo

Väčšia odkladacie skrinka s USB výstupom.

Čo nás prekvapilo

Ceny, ktoré sú pre tento rok nižšie ako ten minulý.

Aprilia SR GT  Replica 125

Cena a záruka:

základ/test 3 499/3 999 €

Diskusia 1
  1. Peter Používateľ hovorí

    Výborný dizajn a samozrejme výkon. Ak bude za cenu okolo 3500 eur tak klobúk dole.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov